Son gülen Frutti Extra Bursaspor

Başkent temsilcisi OGM Ormanspor ING Basketbol Süper Ligi'nin 19. hafta maçında deplasmanda Frutti Extra Bursaspor’a 90-88 yenildi.

Son gülen Frutti Extra Bursaspor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Tofaş Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Zafer Yılmaz, Osman Sinan İşgüder ve Serhat Büker hakem üçlüsü yönetti. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelenin son saniyelerinde hata yapmayan ev sahibi Bursaspor galibiyete uzanan taraf oldu.

ORMANSPOR İYİ BAŞLADI

Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren iki takımın mücadelesi karşılıklı basketlerle başladı. Başkent ekibi OGM Ormanspor Dorukhan Engindeniz ve Elmedin Kikanovic ile Frutti Extra Bursaspor karşısında etkili olup 5. dakikayı 11-6 önde geçti. Bursaspor, rakibinin bu başlangıcına Ender Arslan ve Lopez'in içeriye katederek bulduğu sayılarla karşılık verse de ilk çeyrek OGM Ormanspor'un 21-20 üstünlüğüyle tamamlandı. Bu çeyrekte Charlon Kloof ve Kikanovic ile etkili olan Başkent ekibi çeyreği bir sayı farkla üstün tamamladı.

İLK YARI BURSA’NIN

İkinci çeyreğe baskılı ve hızlı başlayan ev sahibi Bursa, Tevfik Akdamar, Christopher Jones ve Lopez üçlüsüyle sayı üretti ve skoru 12. dakikada lehine çevirip 27-25 öne geçti. Yeşil-beyazlıların bu baskısını Hagins'in smacı ve Dorukhan Engindeniz'in dış isabetleriyle Ankara ekibi bertaraf etse de oyun disiplininden kopmayan Frutti Extra Bursaspor, soyunma odasına 49-42 önde gitti. İkinci çeyrekte ev sahibi Bursaspor daha iyi savunma yapıp pota altından bulduğu basketlerle farkı açıp ilk yarıyı üstün tamamladı.

FARK GİDEREK AÇILDA

Üçüncü çeyreğe Robinson'un üç sayılık isabetiyle başlayan Frutti Extra Bursaspor, farkı çift hanelere çıkarıp durumu 52-42’ye taşıdı. Lopez'in asist ve sayılarıyla çeyrek genelinde etkili bir performans sergileyen yeşil-beyazlılar, 27. dakikada farkı 18 sayıya 68-50’ye kadar çıkardığı çeyrekten final periyotuna 77-65 galip girdi. Üçüncü periyotta rakibini hataya zorlayan yeşil beyazlılar pota altında da rakibine büyük üstünlük kurarak farkı 12 sayıya kadar çıkardı.

SON GÜLEN BURSA

Son çeyrek büyük çekişmeye ve heyecana sahne oldu. Çeyreğin başında oyunun kontrolünü elinde Frutti Extra Bursaspor, 35. dakikayı 13 sayı farkla 85-72'lik skorla geçmeyi başardı. Bu dakikadan itibaren bambaşka bir oyun yapısıyla mücadele eden OGM Ormanspor, Charlon Kloof ve Chris Warren üretkenliğiyle 11-0'lık seri yakaladı ve 37. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 85-83. Perry Jones'in turnikesiyle aynı dakika içinde bu seriyi kıran (87-83) Bursa ekibi karşısında OGM Ormanspor, Cevher Özer'in 3 sayılık isabeti ve Kikanovic'in set hücumuyla 39. dakikada skor üstünlüğünü eline geçirdi durumu 87-88’e getirdi. Bitime 9 saniye kala Olaseni ve Christopher Jones ile sayı bulan Frutti Extra Bursaspor, maçtan 90-88 galip ayrıldı. Bu maçta OGM Ormanspor adına Elmedin Kikanovic 21, Luca Babic 8, Dorukhan Engindeniz 12, Cevher Özer 11, Chris Warren 10, Charlon Kloof 20, Jamal Hagins 6 sayı ile oynamalarına karşın takımlarının yenilgisine engel olamadılar.

ormanspor-2-002.jpg

Kaynak:Bülten

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.