Spor programları RTÜK'ün radarında

RTÜK, spor programlarıyla ilgili bir takım kararlar aldı ve uyarılar yaptı.

Spor programları RTÜK'ün radarında
Yayınlanma:

Sezonun başından itibaren Türkiye Futbol Federasyonu ile yakın işbirliği içinde olan RTÜK, spor yayınlarına dair "ilke kararı" almak üzere bir araya gelmiş ve olağanüstü toplandığı Üst Kurul'da bu konuda oy birliğiyle karar almıştır.

MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor maçındaki olayların ardından TFF'nin başvurusunu değerlendiren Üst Kurul, kışkırtıcı, sağduyudan uzak, fanatizmi içeren, eleştiri sınırlarını aşan, argo ve kaba ifadelere yer verilen programlara izin vermemeye karar verdi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in öne sürdüğü ve tüm RTÜK üyelerince kabul edilen ilke kararları, fair play kültürüne uygun bir şekilde tasarlanmıştır. Üst Kurul, spor alanındaki şiddet olaylarında kulüp yönetimlerinin kışkırtıcı açıklamalarının, yazılı spor basınında kullanılan provokatif dilin ve televizyonlardaki spor programlarına katılan konukların taraflı ve hırçın yorumlarının olumsuz etkiler yarattığı konusunda ortak bir görüşe vardı.

RTÜK, kitle iletişim araçlarının toplumu etkileme gücünü dikkate alarak, spor programlarında taraftarlar arasındaki gerilimi artırabilecek, şiddeti teşvik eden ve sporun ruhuna aykırı ifadelerden kaçınılması gerektiğini belirleyen bir "ilke kararı" aldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.