Stefan Kuntz sallanan koltukta: Türkiye-Japonya

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçı için bugün Belçika'da Japonya ile karşılaşacak. Milliler Ermenistan beraberliği sonrası 21 yıl sonra Japonya'yla mücadele edecek.

Stefan Kuntz sallanan koltukta: Türkiye-Japonya
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 elemelerinde oynadığı Ermenistan maçından sonra gözünü Japonya ile oynanacak hazırlık maçına çevirdi. Ay-yıldızlılar 21 yıl sonra Japonya ile karşılaşacak...

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 eleme grubunda oynadığı Ermenistan maçı sonrasında kamuoyunda homurdanmalar başladı. Ermenistan karşısında alınan beraberlik ve 'tatmin etmeyen' futbol sonrası teknik direktör Stefan Kuntz'un koltuğu sallanmaya başladı. Tüm bu tepkilerin gölgesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Stefan Kuntz ile ilgili bir açıklama yaptı.

milli.jpg

''ŞU ANDA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"

Büyükekşi, "Öyle bir şey söz konusu değil. Maçtan sonra gereken açıklamaları yaptım. Şu anda Stefan Kuntz ile ilgili bir şey konuşmak doğru olmaz dedim. Puan kaybettiysek hep beraber kaybettik. Şu anda yolumuza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

SALLANAN KOLTUKTA OTURAN KUNTZ, JAPONYA MAÇIYLA MORAL ARAYACAK

kuntz.jpg

A Milli Futbol Takımı, bugün öğlen saatlerinde Japonya ile 21 yıl sonra karşı karşıya gelecek. Tarihte üçüncü kez rakip olacak Türkiye ve Japonya, hatıralarda 2002 Dünya Kupası'nda oynanan maçla kaldı. Ay-yıldızlı ekip, 18 Haziran 2002'de oynanan son 16 turu mücadelesini 1-0 kazanarak Dünya Kupası'nda adını çeyrek finale yazdırmıştı. Japonya ile Güney Kore'nin ortaklaşa ev sahipliği yaptığı 2002 Dünya Kupası'ndan Japonya'yı eleyen gol Ümit Davala'dan gelmişti.

21 yıl sonra Kuntz yönetiminde hazırlık maçına çıkacak milliler, Japonya karşısında kazanarak Ermenistan maçı sonrası oluşan kötü havayı dağıtmak istiyor. Teknik Direktör Stefan Kuntz için de ayrıca önemli olan karşılaşma, Kuntz'un sahada iyi bir futbol göstermesi için son şansları olabilir...

'CİDDİ' HAZIRLIK SINAVI

Japonya, FİFA dünya sıralamasında 20. sırada yer alıyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Almanya Milli Takımı'yla bir hazırlık maçı yapan Japonya, sahadan 4-1 galip ayrılarak sürpriz sayılabilecek bir sonuca imza attı. Bu karşılaşma sonrası Almanya Milli Takım tarihinde ilk kez bir teknik direktör görevinden alındı. Hansi Flick ve Almanya Milli Takımı'nın yolları Japonya mağlubiyetiyle ayrıldı.

japonya.jpg

Yakın geçmişe kısa bir bakış attığımızda 2022 Dünya Kupası'nda da Japonya Milli Takımı'nın hiç de fena olmayan bir performansı var. Japonlar, Katar'ın ev sahipliğinde yapılan turnuvada adeta çeyrek finalin kapısından dönerek son 16 turunda elendi. Japonya son 16 karşılaşmasında 1-1 biten maçın ardından Hırvatistan'a penaltılarda elendi...

Türkiye-Japonya karşılaşması bugün saat 15:20'de Belçika'da oynanacak. Karşılaşma TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

TÜRKİYE'NİN İLK 11'İ BELLİ OLDU

11.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.