Süper Lig'de 'haftanın parlayan 11'i: Semih Kılıçsoy bir başka, kale Bahadır'a emanet, Mame 'Baba' Thiam, Gol makinası Piatek!

Trendyol Süper Lig'in 24. haftası pazar günü oynanan maçlarla beraber sona erdi. Süper Lig'in 24. haftasında 'haftanın parlayan 11''ini anadolugazete.com.tr olarak sizler için derledik.

Süper Lig'de 'haftanın parlayan 11'i: Semih Kılıçsoy bir başka, kale Bahadır'a emanet, Mame 'Baba' Thiam, Gol makinası Piatek!
Yayınlanma:

Trendyol Süper Lig'de bir hafta daha geride kaldı. Geride kalan haftanın sonunda Fenerbahçe liderliğini devam ettirirken Galatasaray, sarı-lacivertli ekip ile aynı puanda 2. sırada.

Süper Lig'de geride kalan haftanın ardından bazı performanslar ön plana çıktı. anadolugazete.com.tr olarak 24. haftada performanslarıyla göz dolduran oyunculardan oluşan haftanın parlayan 11'ini sizler için derledik.

KALEDE ÜST ÜSTE 2. HAFTA

Ankaragücü kalecisi Bahadır Han Güngördü, geçen hafta olduğu gibi bu haftada parlayan 11'de kaleyi koruyor. Sivasspor karşılaşmasında 3 ceza sahası içi kurtarış yapan Bahadır, toplamda 5 kurtarış yaparak kalesini gole kapattı. Bahadır ayrıca yüzde 84'lük pas yüzdesi ve 11/8 uzun top isabet yüzdesiyle de dikkat çekti.

SAVUNMA HATTI

Savunmanın ortasında bu hafta listemizdeki ilk isim Galatsaray'ın savunmacısı V.Nelsson. Nelsson bu hafta Samsun deplasmanında Galatasaray adına önemli bir gole imzasını atarken savunmada da güven verdi. Danimarkalı stoper 10/8 hava topu mücadelesi kazanırken, yüzde 79'luk bir pas isabet yüzdesiyle oynadı.

Nelsson'un yanında ise Adana Demirspor forması giyen Gravillion var. Gravillion takımının Pendikspor'a 2-1 kaybetmesine rağmen bu hafta altın 11'de kendine yer buldu. Performansı hayli etkili olan Gravillion takımının mağlup olmasının önüne geçemedi. 8/7 ikili mücadele kazanma, yüzde 86 pas yüzdesi, 5 top çalma, 1 de bariz gol pozisyonu müdahalesi gibi önemli istatistiklerde öne çıkan Gravillion, bu haftanın enleri arasında yerini aldı.

Savunmanın sağında ise Samsunspor'un tecrübe abidesi sağ beki Zeki Yavru var. Zeki, Galatasaray mücadelesinde harika bir oyun ortaya koyarak göz doldurdu. 90 dakika boyunca oyunda kalan Zeki, 3 tehlike engelleme, 4 top çalma, 2 pas arası, ve 6/5 ikili mücadele kazanma istatistikleriyle savunmada harika iş çıkarttı. Zeki Yavru hücum katkısı olarak da 4 kilit pas atmayı başardı. 65'e kadar Kerem Aktürkoğlu, 65 sonrasında W.Zaha'ya geçit vermeyen tecrübeli sağ bek haftanın alkışı en çok hak eden isimlerinden oldu.

Sol bekte ise Konyaspor'un savunmacısı Guilherme Sitya bulunuyor. Sitya, Çaykur Rize karşısında hem ofansta hem defansta etkili performans gösterse de maçın 0-0 sonuçlanmasının önüne geçemedi. Guilherme, yüzde 91'lik pas yüzdesi ve 5 kilit pas istatistiği ile hücumda Konyaspor'a yararlı olmaya devam etti.

ORTA SAHA

Orta sahada bu hafta 3'lü bir kurgu var. Fenerbahçeli İsmail Yüksek bu hafta listemizin ilk orta alan oyuncusu olarak öne çıkıyor. İsmail, Fenerbahçe'nin Antalyaspor karşısında kazandığı zaferde 1 asistlik katkısıyla tabelaya da ismini yazdırdı. 7/5 ikili mücadele kazanma, 4/3 hava topu mücadelesi kazanma ve 4 pas arası istatistikleriyle de orta sahanın defansif yükünü çekti.

Orta sahada bir diğer isim ise Hatayspor'un Karagümrük galibiyetinde önemli rol oynayan Massanga.

Massanga, Karagümrük karşısında 2 gol bularak önemli bir performansa imza attı. 2 golün dışında orta saha mücadelelerinde de ayakta kalan taraf olan Massanga, 6 ikili mücadelinin 4'ü, 5 hava topu mücadelesinin de 4'ünü kazandı. 2 gol katkısının yanında 4'te top çalan Massanga bu haftanın parlayan 11 listesine çok yakıştı...

Son haftalarda hayli formda olan isimlerden bir diğeri ise Deniz Türüç. Türüç geçtiğimiz haftalarda da parlayan 11 listemize misafir olmuştu. 24. haftada da listemize ismini yazdırdı. Başakşehir'in İstanbulspor'u 2-0 yendiği karşılaşmada 1 asist yaparak tabelaya ismini yazdıran Türüç, yüzde 81 pas yüzdesi ve 7/5 uzun top isabetiyle maçta öne çıkan isimlerden oldu. Deniz Türüç ayrıca savunmada da 4 tehlike engelleme 2 de pas arası yaparak dikkatleri üzerine çekti.

KANATLAR

Ligimizin parlayan yıldızı Semih Kılıçsoy bu hafta parlayan 11'in en güzel köşesinde kendine yer buldu. Beşiktaş'ın genç oyuncusu Semih, Trabzonspor karşısında attığı 2 golle takımına galibiyeti getirdi. Son haftalardaki formu, oyun içerisindeki olgunluğu ve doğal yeteneğiyle izleyenleri büyülemeye devam eden Semih bu haftada parlayan 11 listesine girdi. Beşiktaş'ın altın çocuğu Semih, Trabzonspor karşısında toplamda 2 şut şansı buldu ve 2 şutu da ağlara göndererek Beşiktaş camiasına bir galibiyet daha hediye etti.

Kanatları tamamlayan diğer isim ise Pendikspor'un tecrübesi Mame Thiam oldu. Mame Thiam, Adana Demirspor karşısında 2 asist yaparak galibiyette önemli pay sahibi oldu. Tecrübeli isim, toplamda 5 kilit pas atarak takımını golle burun buruna getirdi. Ayrıca takım savunmasında da önemli katkı yapan Mame, sahada basmadık yer bırakmadı.

GOLCÜ

Son haftalarda parlayan 11'de en çok tercih ettiğimiz isimlerin başında gelen namı değer Krzysztof Piatek...

Piatek, saf bir golcü oluşunu tecrübesi ve formuyla birleştirince ortaya gol atmak için yaratılmış bir makine çıkıyor. Polonyalı golcü bu hafta da İstanbulspor karşısında fileleri 2 defa havalandırmayı başardı. Engellenen 7 şutu bulunan Piatek, bu şutların hepsini ceza sahası içinden çekti. 3 isabetli şutundan 2 si ağlara giden Piatek'in 1 şutunu da kaleci kurtarmayı başardı. Gol için durmadan yılmadan ceza sahası içini manipüle eden usta golcü bu hafta da istediğini alarak 2 gol buldu.

Piatek ayrıca yüzde 93'lük bir pas yüzdesi ve yüzde 90'lık hava topu kazanma yüzdesi yakaladı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.