Suudiler, Süper Kupa finalinde cüzdanların dibini kazımaya kararlı!

Suudi Arabistan’da yapılacak olan Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı, Türk futbolseverler için büyük bir heyecanla beklenirken, gitme maliyetleri ise ciddi endişe yaratıyor.

Suudiler, Süper Kupa finalinde cüzdanların dibini kazımaya kararlı!
Yayınlanma:

29 Aralık'taki karşılaşmanın Suudi Arabistan'da gerçekleşecek olması, taraftarların uçak, konaklama, yemek ve bilet masraflarıyla yüzleşmelerine sebep oluyor.

BİLETLER CÜZDAN DÜŞMANI

Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararlılığına rağmen tepkiler dinmek bilmiyor. Sözcü'nün haberine göre Biletlerin webook.com üzerinden satışa sunulmasıyla birlikte, fiyatlar 125 ile 18 bin Suudi Riyali arasında değişiyor ki bu da 965 ile 139 bin TL arasında Türk lirasına tekabül ediyor. Federasyon, farklı yollardan bilet alımında sorumluluk üstlenmeyeceğini belirtmiş olsa da, Türkiye'den Suudi Arabistan'a gidecek taraftarların mali yükü bununla sınırlı değil.

HARCAMALAR BİLETLE SINIRLI DEĞİL

İstanbul’dan Suudi Arabistan'a gidecek bir futbolseveri bekleyen harcamalar cüzdanlara incir ağacı dikecek cinsten. En ucuz uçak bileti, bir günlük orta seviye bir otelde konaklama, şehir içi ulaşım ve yeme içme masraflarıyla birlikte 45 bin TL'yi aşabiliyor. Bu rakam, dört asgari ücret tutarına denk geliyor. Türkiye'nin 100. yılında, Türk futbolunun iki dev takımının cumhuriyet değerleriyle özdeşleşmiş bir ülkede maç yapacak olması, manevi bir tartışma da beraberinde getiriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.