Tanıdık bir isimden turnuvaya damga

İtalya’yı da eleyen İsviçreliler mucizelerinin peşinde koşmaya devam ediyor. Bu esnada onların en büyük güvencesi ise kulübelerindeki isim Murat Yakın.

Tanıdık bir isimden turnuvaya damga
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

İsviçre turnuvada bir çok kişinin gizli favorisi ya da gideceği yerler üzerine hayal kurduğu takımlardan. Oynadıkları futbol, takım içindeki umut vaat eden yıldızlar ve tecrübeli isimlerle gayet uyumlu bir oluşumları var.

Son olarak İtalya’yı da eleyen İsviçreliler mucizelerinin peşinde koşmaya devam ediyor. Bu esnada onların en büyük güvencesi ise kulübelerindeki isim Murat Yakın.

Aslen Adanalı olan ancak İsviçre’ye göçen bir ailenin çocuğu olarak Basel’de doğan Yakın, futbola da Grasshoper’da başladı. 1992 yılında adımını attığı profesyonel yaşam onu 1999 yılında İstanbul’a getirdi. Sarı lacivertli forma ile kısa sürede Fenerbahçe’nin unutulmaz isimlerinden olan Murat Yakın tekrar İsviçre’ye dönerek adeta Basel efsanesi oldu. Daha sonra Basel’de hocalık da yapan Yakın, İsviçre’de çeşitli takımlarda çalışıp Rusya’da da Spartak Moskova deneyimi yaşadı.

Şimdi İsviçre’nin başarısı için ter döken Yakın, harika bir turnuva geçiriyor. İsviçre Milli Takımı’nda futbolculuğu ile iz bırakan Murat Yakın şimdi daha fazlasına imza attı.

Bu turnuvada Macaristan galibiyeti ile başlayan İsviçre, önce İskoçya son olarak da Almanya ile 1-1 berabere kalarak üst tura çıktı.

Üst turdaki rakibi ise İtalya’ydı. İtalya kağıt üzerinde favori olsa da futbolunda aksaklıklar vardı. İsviçre bunu affetmedi ve 2-0’la üst tura çıktı.

Murat Yakın dört maçta aldığı 2 galibiyete 7 gol ekledi ve sadece üç gol yedi. Şimdiki rakipleri ise turnuvadan bir an önce gitmesi için herkesin dua ettiği sıkıcı futbolu ile İngiltere! Murat Yakın bir tarih yazabilir, aksi olsa bile çoktan Avrupa’da artık adından söz ettirecek bir teknik direktör olmaya adım attı bile.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.