"Taraftarlarımıza son 16 turunu hediye etmek istiyoruz"

Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında yarın deplasmanda Çekya'nın Sparta Prag ekibiyle yapacakları maçı kazanarak, son 16 turuna çıkmak istediklerini söyledi.

"Taraftarlarımıza son 16 turunu hediye etmek istiyoruz"
Yayınlanma:

Letna Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan milli futbolcu, bu turda güçlü bir rakiple karşı karşıya olduklarını belirterek, "Zor bir takımla eşleştik ve ilk maç da buna tanıklık etti. Rakibimizin güçlü ve zayıf yönlerini analiz ettik. Yarın daha temkinli ve etkili bir futbol sergileyerek galibiyetle ayrılarak taraftarlarımıza son 16 turunu hediye etmek istiyoruz. İnşallah keyifli bir maç olur." dedi.

Aktürkoğlu, Trendyol Süper Lig'de MKE Ankaragücü ile oynadıkları maç öncesi kulüp yöneticileri tarafından futbolculara gönderilen notların çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, "Bu notlar bizim için çok özel ve anlamlıydı. Erden, Fatih ve Ayhan ağabeylerime teşekkür ederim. Bana gönderilen not benim için çok değerliydi. Bu notlar bize ilham veriyor. Hem kulüp hem de kişisel hedeflerimiz var. Bunlardan biri de Galatasaray'ı Avrupa'da şampiyon yapmak. Hocamız bunu yaşadı ve biz de aynı duyguyu tatmak istiyoruz. Gerçekleşen hayaller, yaşamımızı anlamlandırır. Bu doğrultuda adım adım ilerleyerek bu hayalleri gerçekleştirmek istiyoruz. Önümüzde uzun ve zorlu bir yol var. Rakiplerimiz güçlü ancak pes etmeye niyetimiz yok. Yarınki maçın farkındayız ve kazanmak için sahada olacağız. Kazanarak ilerleyeceğimize inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray ile birlikte kupalar kazanma hedeflerine de değinerek, "Bu sezon önümüzde 4 kupa var ve amacımız hepsini kazanmak. Galatasaray'da oynamak demek, her maçta zafer ve kupa için mücadele etmek demektir. Muslera gibi bir efsane 12-13 yıldır burada ve bu kulübün ruhunu en iyi bilenlerden biri. Onunla fazla konuşmaya gerek yok, zira o kupaları kucaklamaya alışkın. Biz de ona bu konuda yardımcı olmak istiyoruz. İnşallah kupayı alırız ve o sevinci Türkiye'ye armağan ederiz." şeklinde konuştu.

Performansıyla ilgili bir soruya cevap veren milli futbolcu, "Bireysel başarılar her zaman önemlidir ancak takım başarı kazanmadığı sürece veya elendiğinde anlamını yitirir. Yarın için çok önemli bir maçımız var ve bireysel başarıdan ziyade takımın kazanması en önemli şeydir. Tabii ki her futbolcu gol atmak ve takıma katkıda bulunmak ister. Ancak takımın kazanması her şeyden daha önemlidir. Yarınki maçta takımımıza en iyi şekilde yardımcı olmak istiyorum. Gol atmak ve asist yapmak istiyorum ancak en önemlisi takımın kazanması." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.