TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den dikkat çeken federasyon seçimi açıklaması: "Tek dertleri hakem, dövdüğümüz hakem EURO 2024'te"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen bir basın toplantısında 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ve federasyon seçimlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den dikkat çeken federasyon seçimi açıklaması: "Tek dertleri hakem, dövdüğümüz hakem EURO 2024'te"
Yayınlanma:

Milli takımın Gürcistan'ı 3-1 mağlup ettiği maçı değerlendiren Büyükekşi, oyuncuların yüksek karakter gösterdiğini vurgulayarak, "Futbolcularımıza maçtan önce 'tarih yazacaksınız, çocuklarınıza anlatacak büyük bir hikayeniz olacak' dedim. 'Hep 2002 ve 2008 konuşuluyor, siz 2024'ü konuşturun' dedik." şeklinde konuştu.

Milli takımın gruptan lider çıkmayı hedeflediğini belirten Büyükekşi, "Gruptan çıkma hedefini bir basamak ileri taşıyoruz. Çıkmak yetmez, birinci olarak çıkmak istiyoruz. Hedef büyük ama hoca adım adım düşünüyor. Takımlar çok güçlü. Yediğimiz gol de çok kötüydü. Bu gol bize yakışmadı. İptal edilen golümüz de milimetrik. 2-0 olsa maç kopardı. Portekiz'e karşı resmi maçta galibiyetimiz yok. Daha farklı oynayıp onu da başarmalıyız." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Büyükekşi ayrıca, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na büyük coşkuyla hazırlandığını ve taraftarların büyük destek verdiğini belirterek, "Taraftarlarımız Avrupa Futbol Şampiyonası'na büyük coşku katıyor. Memleketim şarkısını hep beraber bağıra bağıra söyledik, benim de sesim kısıldı. Dortmund Stadı'nın sarı duvarını kırmızı duvar yaptık. Taraftara teşekkür ederiz, her yer kırmızı-beyazdı. Hep 'evimizde oynayacağız' dedik, öyle de oldu. 60 bin kişilik stadın 50 bini Türk'tü." ifadelerini kullandı.

Gürcistan maçında yaşanan bir olaya da değinen Büyükekşi, "Gürcistan milli marşı okunurken ufak bir ıslıklama oldu, bu bize yakışmadı. UEFA böyle şeylere ceza veriyor. Milli ve dini değerlere saygı önemli." dedi.

Başkan, ayrıca milli oyuncuların performanslarını yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maç sonrası soyunma odasında telefonla oyuncuları tebrik ettiğini ve goller üzerine detaylı analizler yaptığını da paylaştı.

Son olarak, Türkiye'nin futbol altyapısına yapılan yatırımlar ve gelecek planları hakkında da konuşan Büyükekşi, "2032 takımını kuruyoruz. Her yerden bir iki oyuncu getirerek başarı olmuyor. Anlık başarı değil, sürdürülebilir başarı önemli." diye belirtti.

TFF başkanlık seçimini de değerlendiren Mehmet Büyükekşi, ilginç açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, "Seçim 'haziranda olsun' dendi. Kardeşim milli takım var. Montella'yı ben getirmişim. Bir sorumluluk var. Belki yeni gelenle anlaşılamayacak. Yabancı kuralı belirlendi. Yayın anlaşması yapıldı, yetişemeyecek olan ne? Tek dertleri hakem. Dövdüğümüz hakem (Avrupa Şampiyonası'nda) ikinci maçına çıkacak. Dünyanın hiç bir yerinde hakem üzerinden bu kadar spekülasyon yapılmıyor." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.