TFF Halil Umut Meler'e saldırının faturasını belirledi: Ligler ne zaman başlayacak?

Trendyol Süper Lig'de hakem Halil Umut Meler'e yapılan şiddet olayı futbol camiasını derinden sarstı ve tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelendi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, liglerin ertelenmesiyle bağlantılı kesin kararı yönetim kurulu toplantısının ardından açıkladı.

TFF Halil Umut Meler'e saldırının faturasını belirledi: Ligler ne zaman başlayacak?
Yayınlanma:

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Halil Umut Meler'e saldırı olayının ardından oluşan hassasiyet ve güvenlik endişelerini ele almak üzere federasyonun yönetim kurulu toplantısının sonuçlarını bugün basınla paylaştı.

Yönetim kurulu, liglerin ertelenmesiyle ilgili alınacak kararı değerlendirdi ve bu konuda önemli bir adım attı. Başkan Büyükekşi, alınan kararları ve bundan sonraki süreci yapılan basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Toplantıda TFF Yönetim Kurulu Üyeleri'nin dışında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da yer aldı.

Büyükekşi, gerçekleştirdiği açıklamada, "Hakemlere orantısız baskıya izin vermeyiz" diyerek, TFF Hukuk Müşavirliği olayla ilgili gereğini yaptığını vurguladı.

Büyükekşi, yeni kararların olduğunu belirterek, "Bu tür olaylarda hak mahrumiyeti ve para cezasının yanı sıra ilave yaptırım alma kararı verdik." dedi.

Yapılan açıklamada PFDK'in yarın kararını açıklayacağı belirtildi.

Büyükekşi ayrıca hakemlerle hafta sonu kampa gidileceğini aktardı. Büyükekşi bu kampın, hakemlerin psikolojik ve mental durumlarını iyileştirmek adına gerçekleştirileceğini söyledi.

LİGLERİN NE ZAMAN BAŞLAYACAĞINI AÇIKLADI

TFF Başkanı Büyükekşi, 19 Aralık Salı günü tüm profesyonel liglerin başlayacağını aktardı. Büyükekşi, Bu hafta oynanması gereken maçların 10 Ocak'ta oynatılacağını aktardı. Bu haftaki maçlar 10 Ocak tarihine ertelendi.

ANKARAGÜCÜ VE FARUK KOCA'NIN CEZASINI PFDK AÇIKLAYACAK

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Halil Umut Meler'e saldırı olayının ardından cezaların perşembe günü PFDK tarafından açıklanacağını söyledi.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ AÇIKLAMA SIRASINDA PAYLAŞIM YAPTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili değişiklikler yapılacağını aktardı.

Bakan Yılmaz, Büyükekşi'nin açıklamasıyla eş zamanlı yaptığı paylaşımda, Meler'e şiddet olayından sonra 6222 sayılı kanunda yasak fiilleri işleyenlere yönelik ceza hükümlerini caydırıcılık açısından yeniden değerlendireceklerini aktardı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.