TFF seçimlerinde neler oluyor? | 'Kulüpler şimdi sessiz, sezon içinde kükrerler!'

TFF seçimlerine kısa bir süre kala gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Her seçimde olduğu gibi bu seçim de kulislerin konuşulduğu ve ses getiren bir 'seçim öncesi' süreç yaşandı. Başkan adayı Servet Yardımcı'nın adaylıktan çekilmesiyle kazan daha da kaynadı.

TFF seçimlerinde neler oluyor? | 'Kulüpler şimdi sessiz, sezon içinde kükrerler!'
Yayınlanma:
Güncelleme:

DEĞERLENDİRME: ÖMERCAN ÖZMEN

Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri ilk olarak belirlenen tarihle gündem olmuş ve kamuoyu tarafından eleştirilmişti. Herkes tarafından eleştiri yağmuruna tutulan Mehmet Büyükekşi yönetimi, seçimi kulüplerin beklentisinin aksine sezon sonu değil Euro 2024 sonrasına almıştı. İlk isyan buradan çıksa da kulüpler kendilerinden ve Büyükekşi’yi değiştirmeye olan inançlarından emin olarak yaz ayını geçirdi.

Ancak son birkaç günde yaşanan tablo bambaşka bir gelecek ihtimali ortaya koydu.

İki güçlü aday ile seçime gitme ihtimalinden bahsediliyordu. Kulüpler de ne olursa olsun iki adaylı bir seçim istemişti. Mehmet Büyükekşi, Euro 2024’te başarı kazanmış bir başkan olarak devam etmek isterken, ikinci aday Servet Yardımcı oldu. Servet Yardımcı, Nihat Özdemir döneminde TFF’de görev almış, şimdi de UEFA nezdinde önemli noktalarda çalışmalar yapıyor. Esasen tam da kulüplerin istediği çetinlikte bir yarış olarak görünüyordu.

Öte yandan Trabzonspor’un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile Samsunspor’un eski başkanı İsmail Uyanık da adaylıklarını açıklamıştı.

Milli takım adına Almanya kampında çıkan olumsuz haberlerin kaynağının Servet Yardımcı ve ekibi olduğu bilgisi yayıldı önce. Bunda da ön ayak olan Galatasaray medyası oldu çünkü Yardımcı’nın Fenerbahçeli olduğu biliniyor. Servet Yardımcı cephesinde ilk gedik de böyle açıldı.

Bir diğer nokta ise Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın tarafıydı. Bak, Ajansspor’un özel haberine göre görevden alınacağını düşündüğü için turnuva boyu bir federasyon başkanı gibi hareket etti. Aday olması an meselesiydi ancak görevden alınmayacağı anlaşılınca turnuva boyu yanından ayrılmayan Büyükekşi lehine çalışmaya başladı. Bu sırada İsmail Uyanık da “elinden geleni yaptığını” söyleyerek çekildi.

Servet Yardımcı da İsmail Uyanık’ın ardından alelacele tuhaf gerekçelerle ve baskı altında olduğunu söyleyerek yarıştan çekildiğini açıkladı. Kirli bir operasyona maruz kaldığını söyleyen Yardımcı, kendisine destek olan kulüplerden helallik istedi.

Şimdi Büyükekşi ve Hacıosmanoğlu aday olarak kaldı. Geçtiğimiz sezon en alt ligden en üst lige tüm takımların şikayetçi olduğu Büyükekşi’nin kazanması ise son derece muhtemel. Kulüpler bir yıl boyunca şikayet ettikleri yapı için el kaldırıp indirip sezon ortası tekrar federasyon ya da kurullarının kendilerine karşı olduğunu iddia etmeyi sürdürecek.

En önemlisi de hiç biri bu iki günlük süreçte ne olup bittiğini, siyasetin ne kadar konuya dahil olduğunu bildikleri halde söyleyemeyecek.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.