"Türk Messi" Arda Güler, Avrupa basınına damga vurdu

A Milli Futbol Takımı’nın Gürcistan'ı 3-1 mağlup ettiği karşılaşma muhteşem golüyle ağları havalandıran Arda Güler için Avrupa basınında "Türk Messi" yorumları yapıldı.

"Türk Messi" Arda Güler, Avrupa basınına damga vurdu
Yayınlanma:

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında dün akşam BVB Dortmund Stadyumu’nda Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti.

Ay-yıldızlılara galibiyeti getiren golleri 25’inci dakikada Mert Müldür, 65’inci dakikada Arda Güler ve 90 7'nci dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Gürcistan’ın tek golü ise 32’nci dakikada Georges Mikautadze’den geldi.

Turnuvaya galibiyetle başlayan Milli Takım'ın galibiyetine dış basın da geniş yer ayırdı. Dış basında yer alan gazete, internet sitesi ve yayın kuruluşlarının karşılaşma için attığı manşetler ve yorumlarda Arda Güler ismi öne çıktı.

arda-guler.jpg

AVRUPA BASININ MANŞETLERİ "TÜRK MESSİ KENDİNİ DUYURDU"

Avrupa basınından Guardian: "Türkiye fırtınadan kurtulup Gürcistan'ı yenerken Arda Güler gök gürültüsünü getiriyor." yorumunda bulundu.

Haberin devamında ise "Ne kadar eğlenceli bir maçtı ama! Taraftarların tezahüratları, duygular, olaylar... Çatısından sular akan Westfalenstadion’da Euro 2024'ün en iyi gecesi. 103 atak, 36 şut, direkten dönen 3 top ve dört gol içeren çılgın, harika bir maçtı." ifadelerine yer verildi.

BBC SPORT: TÜRK MESSİ KENDİNİ DUYURDU

BBC Sport ise haberinde "Türkiye, Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçında 3-1'lik galibiyetle Gürcistan'ın kalbini kırarken, Arda Güler en iyi golü için erken adaylardan birisi oldu." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.