Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Mesut Çebi seçildi: Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Aras da adaydı

Türkiye Hentbol Federasyonu'nun (THF) 6. Olağan Seçimli Genel Kurulu ve 7. Olağan Mali Genel Kurulu, 27 Eylül 2024 tarihinde Ankara'da düzenlendi. Bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya federasyon üyeleri ve delegeler katıldı. Seçim sonucunda 220 delegenin oy kullandığı seçimde, 112 oy alarak Mesut Çebi, THF’nin yeni başkanı seçildi.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Mesut Çebi seçildi: Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Aras da adaydı
Yayınlanma:

Mesut Çebi, 112 oy alarak THF’nin yeni başkanı seçilirken Mevcut başkan Uğur Kılıç 48 oy diğer aday Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Aras ise 59 oyda kaldı. Seçimde 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Toplantı, divan başkanı ve üye seçimleriyle başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda, önceki yıllara ait yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak oylamaya sunuldu. Federasyonun yeni başkanı ve yönetim kurullarının seçimi için oy kullanımı gerçekleştirilirken, federasyonun geleceğine dair önemli kararlar da masaya yatırıldı.

Seçim öncesi bir konuşma yapan Uğur Kılıç, görev süresi boyunca yaptıkları çalışmalara değinerek Mustafa Kemal Atatürk’ün “Az zamanda çok ve büyük işler yaptık” sözünü hatırlattı. Kılıç, Türk hentbolunun kız ve erkek takımlarının Avrupa'da kazandığı başarılara dikkat çekerek, gelecek 4 yılda daha büyük hedefler gerçekleştirme sözü verdi.

Yeni başkan Mesut Çebi ise konuşmasında Türk hentbolunun karşı karşıya olduğu en büyük iki sorunun kaynak ve ilgi eksikliği olduğunu belirtti. Göreve gelir gelmez bu sorunları çözmek için kaynak oluşturmaya ve sporun tanıtımını artırmaya yönelik sponsorluk projelerini devreye sokacaklarını açıkladı. Çebi, hentbolu Avrupa ve dünya ölçeğine taşımayı hedeflediklerini belirterek, "Bize inanın, bu başarıları hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.