Türkiye Kuzey Tunçelli ile bir ilki yaşadı: Olimpiyat oyunlarında finale yükselen ilk Türk yüzücü

Türkiye yüzme tarihinde bir ilki gerçekleştiren milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 1500 metre serbest stil elemelerinde serisinde 14:45.27 derecesiyle birinci olarak genel klasmanda 5'inci sırayı elde etti. Bu başarıyla Tunçelli, Türkiye'nin Olimpiyat tarihinde finale yükselen ilk yüzücüsü oldu.

Türkiye Kuzey Tunçelli ile bir ilki yaşadı: Olimpiyat oyunlarında finale yükselen ilk Türk yüzücü
Yayınlanma:

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda milli yüzücü Kuzey Tunçelli, tarihi bir başarıya imza atarak Türkiye’nin Olimpiyat tarihinde finale yükselen ilk yüzücüsü oldu. 16 yaşındaki Tunçelli, erkekler 1500 metre serbest stil elemelerinde 14:45.27 derecesiyle serisinde birinci, genel klasmanda ise 5’inci olarak finale yükseldi. Final yarışının 4 Ağustos Pazar günü saat 19:37’de başlayacağı açıklandı.

KUZEY TUNÇELLİ’NİN ÖNE ÇIKAN BAŞARILARI

Kuzey Tunçelli’nin yüzme kariyeri, uluslararası arenada dikkat çeken başarılarla dolu. 2023 yazında İsrail’in Netanya kentinde düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası’nda iki altın madalya kazanan Tunçelli, 1500 metre serbest stilde 15 dakika barajının altına inebilen ilk 16 yaş altı yüzücü olarak tarihe geçti. Bu performansıyla hem 800 hem de 1500 metrelerde Olimpiyat vizesi aldı.

Ayrıca, Doha’da düzenlenen 2024 Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası’nda 1500 metre serbest stilde dünya sekizinciliği elde eden Tunçelli, büyükler kategorisinde de önemli bir başarı yakaladı. 2024 Avrupa Su Sporları Şampiyonası’nda 1500 metre serbest stilde kazandığı şampiyonluk, büyükler kategorisindeki ilk madalyasını getirdi. Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda ise 1500 metre serbest stil finalini birinci sırada tamamlayarak üst üste ikinci kez Avrupa Gençler Şampiyonu oldu. 14:41.89’luk derecesiyle dünya gençler rekorunu kırarak Avrupa gençler, şampiyona ve Türkiye yaş rekorlarına imza attı.

FENERBAHÇE’NİN GURURU

Kariyerini Fenerbahçe Spor Kulübü’nde sürdüren Kuzey Tunçelli, ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Tunçelli’nin Paris 2024 Olimpiyatları’ndaki başarısı, Türkiye yüzme sporunun uluslararası alandaki rekabet gücünü artırırken, genç sporculara da ilham kaynağı oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.