Türkiye Ümit Milli Takımı, San Marino'ya patladı: San Marino ilk golünü attı

2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası grup elemelerinde mücadele eden Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı, San Marino deplasmanında etkileyici bir performans sergileyerek sahadan 6-1 galip ayrıldı. Gruptan çıkma şansı bulunmayan milliler, bu farklı galibiyetle moral toplarken, gruptaki 3. zaferlerini elde etmiş oldu.

Türkiye Ümit Milli Takımı, San Marino'ya patladı: San Marino ilk golünü attı
Yayınlanma:

Maça hızlı başlayan Ümit Milli Takım, 10. dakikada kaptan Bartuğ Elmaz'ın penaltıdan attığı golle öne geçti. Bartuğ, 15. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak skoru 2-0’a getirdi. Ev sahibi San Marino ise turnuvadaki ilk golünü 17. dakikada Ciacci'nin ayağından buldu ve farkı 1'e indirdi. Ancak milliler, 33. dakikada Livan Burcu'nun penaltıdan attığı golle farkı tekrar 2’ye çıkardı. Hücumdaki etkili oyununu sürdüren Türkiye, 37. dakikada Bartuğ’un asistinde Cihan Çanak'ın golüyle skoru 4-1 yaptı. İlk yarının kapanışını 45. dakikada Burak İnce yaptı ve milliler soyunma odasına 5-1’lik üstünlükle girdi.

İkinci yarıda topa daha fazla sahip olan Türkiye, oyuncu değişikliklerinin ardından tempoyu düşürmesine rağmen maçın uzatma dakikalarında bir gol daha buldu. 90+2. dakikada Emir Ortakaya’nın kafa vuruşuyla gelen gol, karşılaşmanın sonucunu belirledi ve milliler sahadan 6-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Türkiye, puanını 10’a yükseltti. Ümit Milli Takım, 11 Ekim’de Letonya’yı evinde konuk ederek elemelere devam edecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.