EURO 2024'te gol yağmuru!

Avrupa Futbol Şampiyonası bugün dördüncü gününü yaşıyor. İlk üç günde ise genel kanının aksine bol gollü maçlar oldu.

EURO 2024'te gol yağmuru!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

İngiltere-Sırbistan maçı haricinde tüm maçlarda bol pozisyon ve gol yağmuru olurken, bu turnuva kendinden öncekilere de gol bakımından meydan okumayı başardı.

AÇILIŞ BOL GOLLÜ OLDU

Turnuvanın açılış maçında Almanya baskın bir futbolla İskoçya’yı 5-1 yendi. İskoçya şut çekemeden bulduğu golle gol istatistiklerine katkı yapmayı başardı.

Altı gollü bu başlangıç turnuvanın geneline yansıması konusunda şüpheleri de beraberinde getirdi çünkü İskoçya’nın zayıflığı bunda ana etkendi. Şüpheler yerini bulmadı, ikinci günde de futbol severler bol gol izledi.

Turnuvanın ikinci gününde İsviçre, Macaristan’ı 3-1; İspanya, Hırvatistan’ı 3-0 ile geçerken İtalya’da Arnavutluk’u 2-1 yendi.

Dün oynanan maçlarda ise gol sayısı düşük kalsa da Slovenya ile Danimarka 1-1 berabere kaldı, Hollanda, Polonya’yı 2-1 yendi. Gecenin en keyifsiz maçında ise İngiltere, Sırbistan’ı 1-0 ile geçti. Futbol severler bu maçta gol namına pek bir şey göremedi de heyecanlanamadı da.

SON YILLARIN EN GOLLÜ TURNUVASI

Geçmiş yıllardaki Avrupa Futbol Şampiyonalarına göre maçlar hayli gollü geçiyor. 2020’de 2,78 olan gol ortalaması 2016’da 2,11; 2012’de 2,45; 2008 ve 2004’te 2,48 oldu.

Bu turnuvada ise şimdiye dek oynanan altı maçta atılan gol sayısı 22 oldu. Yani gol başına 3,14 gol ortalaması yaşandı. Futbol severlerin gole duyduğu bu üç gün turnuvanın geri kalanı için de büyük bir merak uyandırmaya başladı. Turnuvanın favorilerinden Fransa henüz maça çıkmadı, Türkiye ve Portekiz gibi dişli takımların maçına günler var.

Bu takımlar da beklentileri karşılarsa tarihi ve bol gollü bir turnuva izlememiz kaçınılmaz görünüyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.