UEFA, Galatasaray ve Adana Demirspor dahil 13 Avrupa takımına ceza verdi

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), 2023-2024 sezonuna ilişkin vadesi geçmiş ödemelerin takibini tamamlayarak Adana Demirspor ve Galatasaray dahil olmak üzere Avrupa'dan 13 kulübe disiplin cezası uyguladı.

UEFA, Galatasaray ve Adana Demirspor dahil 13 Avrupa takımına ceza verdi
Yayınlanma:

Cezalar, kulüplerin çalışanlarına, diğer futbol kulüplerine ve vergi dairelerine olan vadesi geçmiş ödemeleri nedeniyle verildi. Adana Demirspor, Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası alırken Galatasaray'a 30 bin avro para cezası kesildi.

Kurul; Adana Demirspor ve Galatasaray'ın dışında Auda ve Riga (Letonya), Braga, Porto ve Vitoria (Portekiz), CSKA Sofya (Bulgaristan), Dinamo Tiflis (Gürcistan), Ordabasy Shymkent (Kazakistan), Partizan (Sırbistan), Real Betis (İspanya) ve Shakhtyor'a (Belarus) disiplin tedbiri uyguladı.

Shakhtyor'a 1 yıl men cezası ve 1 milyon 10 bin avro para cezası, Porto, CSKA Sofya ve Vitoria kulüplerine ise Avrupa kupalarından ertelemeli 1'er yıl men cezası uygulandı.

Bu 13 kulüpten 11'ine para cezası verilirken, Adana Demirspor'un UEFA organizasyonlarına katılım hakkı kazanması durumunda cezasını çekeceği belirtildi. Shakhtyor ve Adana Demirspor'un verilen cezalara itiraz ederek temyize başvurduğu açıklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.