UEFA, Jude Bellingham'a soruşturma açtı: Gol sevinci sebebiyle ceza alabilir

UEFA, İngiltere'nin genç yıldızı Jude Bellingham'ın, Slovakya ile oynanan EURO 2024 son 16 turu maçında yedek kulübesine yaptığı iddia edilen hareket nedeniyle disiplin soruşturması başlattı.

UEFA, Jude Bellingham'a soruşturma açtı: Gol sevinci sebebiyle ceza alabilir
Yayınlanma:

Maçta İngiltere, 2-1'lik skorla Slovakya'yı mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. İngiltere adına ilk golü atarak maçı 90+5. dakikada uzatmalara taşıyan Real Madrid'in yıldızı Jude Bellingham, gol sevincinde rakip yedek kulübesine yaptığı hareketle ilgili olarak disiplin kuruluna sevk edildi.

UEFA'dan yapılan açıklamada, 21 yaşındaki futbolcunun kural dışı davranış ihlali iddiasıyla ilgili olarak bir UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi tarafından soruşturma yürütüleceği belirtildi. Bellingham'ın bu hareketiyle ilgili alınacak karar merakla bekleniyor.

Jude Bellingham'ın gol sonrası yaptığı hareketin ardından ceza alması durumunda İngiltere, çeyrek finalde İsviçre ve olası ilerleyen turlarda turnuvada atılan 4 golün 2'sini kaydeden Jude Bellingham'dan faydalanamayabilir. İngiltere, EURO 2024'te 4 gol attı ve bu gollerin 2'si Bellingham 2'si de Kane tarafından atıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.