Uluslararası Spor Hukuku Akademisi Av. Abdullah Polat önderliğinde kuruldu!

Sporun ve sporcuların hukuki haklarını koruma ve Spor Hukuku'nun uygulanmasında daha ileriye gitmek amacıyla önemli bir adım atıldı. Avukat Abdullah Polat öncülüğünde kurulan Uluslararası Spor Hukuku Akademisi (ISLA), bu alanda Türkiye ve dünya çapında fark yaratmayı hedefliyor.

Uluslararası Spor Hukuku Akademisi Av. Abdullah Polat önderliğinde kuruldu!
Yayınlanma:

Uluslararası Spor Hukuku Akademisi Genel Başkanı Av. Abdullah Polat, yaptığı açıklamada bu önemli gelişmeyi spor camiasına duyurdu. Polat, sporun artık sadece bir rekabet alanı veya sağlık için yapılan bir aktivite olmanın ötesine geçtiğini vurguladı. Sporun geniş bir sosyal yaşam alanı haline geldiğini belirten Polat, bu nedenle Spor Hukuku'nun öneminin her geçen gün arttığını ifade etti.

''SPOR, SADECE REKABET ALANI VEYA SAĞLIK İÇİN YAPILAN BİR AKTİVİTE DEĞİLDİR''

Av. Abdullah Polat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sevgili dostlar; spor, sadece rekabet alanı veya sağlık için yapılan bir aktivite değildir. Spor, aynı zamanda önemli ve geniş bir sosyal yaşam alanı haline gelmiştir. Bu nedenle, sporun ve sporcunun hukuki haklarını düzenleyen Spor Hukuku’nun da günümüzdeki önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Bu düşüncelerle hukukçu, akademisyen, sporcu ve sosyolog gibi birçok meslek grubundan arkadaşlarımız ile Uluslararası Spor Hukuku Akademisi’ni kurmuş bulunuyoruz. Spor camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun."

KURUCU YÖNETİM KURULU VE AKADEMİNİN VİZYONU

Yeni kurulan Uluslararası Spor Hukuku Akademisi'nin kurucu yönetim kurulu, alanlarında uzman isimlerden oluşuyor. Genel Başkan Av. Abdullah Polat’ın liderliğinde, Genel Sekreter Av. Elif Nur Alp, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Burak Özdemir, Mevzuat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Beyza Aslandoğdu, Eğitim ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatih Seyran, Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İrfan Topal, Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Özdemir gibi isimler yer alıyor.

Akademinin vizyonu, spor hukukunun Türkiye’de ve dünyada gelişimine katkı sağlamak, sporcuların ve sporla ilgili tüm paydaşların hukuki haklarını güvence altına almak. Ayrıca, spor hukuku alanında farkındalığı artırmak ve bu alanda eğitimler, seminerler ve araştırmalar düzenleyerek hukukun spor dünyasında etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak da akademinin temel hedefleri arasında bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.