Umut Ünlü Paris 2024'te iki altın madalya kazanarak tarihe geçti

Milli para yüzücümüz Umut Ünlü, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda elde ettiği başarılarla tarihe geçti. Erkekler S3 200m serbest finalinde 3:19.53'lük derecesiyle şampiyon olarak iki altın madalya kazanan ilk Türk sporcu oldu. İki altın madalya kazanan sporcuyu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta tebrik etti.

Umut Ünlü Paris 2024'te iki altın madalya kazanarak tarihe geçti
Yayınlanma:

Milli para yüzücümüz Umut Ünlü, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda muazzam bir başarıya imza attı. Erkekler S3 200 metre serbest finalinde 3:19.53'lük derecesiyle şampiyon olan Ünlü, bu başarıyla organizasyon tarihinde iki altın madalya kazanan ilk sporcu oldu.

İLK ALTIN MADALYA: 50 METRE SERBEST FİNALİNDE ZAFER

Umut Ünlü, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda ilk altın madalyasını erkekler S3 50 metre serbest finalinde 44.83'lük derecesiyle elde etmişti. Bu başarılı performansı, onu Paris'teki en büyük yıldızlardan biri yaptı.

PARİS'TE TARİHİ BAŞARI

Umut Ünlü'nün 200 metre serbest finalindeki zaferi, onun Paralimpik Oyunları'ndaki en büyük başarılarından biri olarak kaydedildi. İki altın madalya kazanarak hem kişisel hem de ülke spor tarihine geçti. Ünlü’nün bu başarısı, uluslararası arenada Türkiye'nin gururu oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya X hesabından Umut Ünlü'nün başarısını kutlayarak, “Milli para yüzücümüz Umut Ünlü, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanarak ikinci şampiyonluğunu elde etti. Bizlere yaşattığın bu büyük gurur için sana minnettarız Umut. Başarıların daim olsun!” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

SPOR HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.