Vincenzo Montella: Amaç Uluslar Ligi'ni lider bitermek

A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA Uluslar Ligi'nde hedeflerinin grubu lider olarak tamamlayarak A Ligi'ne yükselmek olduğunu dile getirdi.

Vincenzo Montella: Amaç Uluslar Ligi'ni lider bitermek
Yayınlanma:

Montella, A Milli Futbol Takımı'nın, B Ligi 4. Grup'ta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleştiği UEFA Uluslar Ligi kura çekiminin ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yakın zamanda karşılaştığı rakiplerle tekrar karşılaşacak olmanın önemine değinen İtalyan teknik adam, "Futbolcularımız için Galler, İzlanda ve Karadağ gibi tanıdık rakiplerle mücadele etmek önemli. Bu takımlar genellikle fiziksel olarak güçlü ve iç sahada avantaj sağlayan ekiplerdir. Ayrıca son yıllarda taktiksel olarak da gelişim gösterdiler. Özellikle, EURO 2024 Eleme maçında Galler ile Cardiff'te karşılaştığımızda bu durumu net bir şekilde gördük. İzlanda için de aynı durum geçerli. Karadağ ise henüz büyük turnuvalara katılamamış olsa da çok yetenekli oyunculara sahip bir ekip." şeklinde konuştu.

Montella, UEFA Uluslar Ligi'nin aynı zamanda 2026 Dünya Kupası'na katılım için bir fırsat sunduğunu vurgulayarak, "Hedefimiz grubumuzu lider tamamlayıp A Ligi'ne yükselmek. Bu, 2026 Dünya Kupası Finalleri'ne katılım için ek bir şans demektir." açıklamasını yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.