Vincenzo Montella: "Merih'e verilen ceza adil değil, daha arzulu ve gururlu sahaya çıkacağız"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA'nın milli futbolcu Merih Demiral'a verdiği cezanın adil olmadığını belirtti. Montella, "Bu cezanın adil olmadığını düşünüyoruz. Çünkü siyasi bir hareket değildi. Öyle yorumlandı. Sadece doğru şekilde anlaşılmayan bir hareketti. Bu Türk gururunu dizginlemez. Daha da arzulu, büyük onurla ve gururla sahaya çıkacağız ve ülkeyi gururlandırmak istiyoruz. Eminim herkes son derece motive olacaktır. Bu taraftar için de geçerli" dedi.

Vincenzo Montella: "Merih'e verilen ceza adil değil, daha arzulu ve gururlu sahaya çıkacağız"
Yayınlanma:

Montella, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, çeyrek finalde Türkiye'nin yarın TSİ 22.00'de Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda Hollanda ile karşılaşacağı maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"HER OYUNCU SAHAYA GİRDİĞİNDE NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ BİLİYOR"

Takımın farklı maçlarda değişik 11'lerle sahaya çıkabildiğini belirten Montella, "Geçtiğimiz ay oynadığımız hazırlık maçlarında çok eleştirildik. Her zaman aklınızdaki 11'i sahaya sürebileceğiniz durumda olmayabiliyor. O yüzden değişikliklere gitmeniz gerekiyor. Sahaya girdiğinde her oyuncu ne yapması gerektiğini biliyor. Hepsi ile gurur duyuyorum. Herkes bugüne kadar çok iyi maçlar çıkarttı. Sezon sonuna geldiğinizde ideal 11 diye bir şey kalmıyor" şeklinde konuştu.

Montella, önlerindeki hedefe göre hareket ettiklerini vurguladı: "Maçları takip ediyoruz. Güvenle sahaya çıkacağız. Alçakgönüllü olmayı ve duygularımızı yönetmeyi unutmamalıyız. Turnuvanın en genç takımıyız. Çok az sayıda oyuncu bu seviyede daha önce top oynadı. Bu maça odaklanmamız lazım. Kazanmak istiyoruz."

"ELEŞTİRİYİ KABUL ETMEK DURUMUNDAYIZ"

Teknik direktörlerin eleştiriyi kabul etmek durumunda olduğunu belirten Montella, "Hocanın rolü, her şeyin sorumluluğunu üstlenmektir. Eleştiriyi kabul etmek zorundayız. Bazen eleştiri haklı olabilir ve düşünmeye sevk edebilir. Bazen adil olmayabilir. Bazen yüzünüzü güldürebilir. Eğer eleştiri kaldıramıyorsanız teknik direktörlük yapamazsınız" dedi.

Montella, Türk taraftarların desteğinin harika olduğunu vurguladı: "Taraftarımız harika. Bütün maçlarda coşkuluydular. O coşkularını, sevgilerini her yerde gösterdiler. Yarın da kendilerinden bunu bekliyorum. Hollanda'nın taraftarı da güçlü ama biz de güçlüyüz. Taraftara şunu söylerim, 'Kendiniz olun ve bugüne kadar yaptığınızı yapın. Türk gururunuzu sergileyin. Takıma yakın durun, bizi destekleyin.' Bizim yapmamız gereken tüm bu duygusal boyutu yönetmek ve bunu enerjiye dönüştürüp, sahada kullanmak. Daha genciz ve daha fazla enerjimiz olabilir, bu da bize avantaj sağlayabilir."

"TÜRKİYE'DE KENDİMİ EVİMDE HİSSEDİYORUM"

Türkiye'ye bağlılığıyla ilgili konuşan Montella, "Ben Napoli'de küçük bir şehirde büyüdüm. Orada Napolilere karşı ırkçılık ve ön yargılar vardı. Türkiye'ye geldiğimde, benzer düşünme yapısı gördüm. Kendimi gerçekten evimde hissediyorum. Sanki çocukluğuma dönmüş gibi hissediyorum" dedi.

Montella, takımın ruhunun güçlü olduğunu belirtti: "Maç kazanmak beni mutlu ediyor. Takım bir vücut oldu. Beraber çok iyi ve sıkı çalışıyoruz. Herkes kendisinden istenileni yapıyor. Bu takımın bir ruhu var. Bir ruh oluşturmak zordur. Bu bizim başardığımız bir şey. Gerçekten gururlandırıyor. Netice ne olursa olsun, çünkü bazen netice detaylarda saklı olabiliyor."

Genç futbolcu Arda Güler'in yetenekli olduğunu vurgulayan Montella, "Arda sürekli oynama ihtiyacı olan bir oyuncu. Arda yıl içerisinde sakatlıklar yaşadı, bu süreç kolay olmadı. Ne kadar maç oynarsa o kadar iyi performans gösteriyor. Ümit ediyorum devamlılığını sağlayabilir, çünkü o yeteneği kendisini her yere götürmeye yeterli" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.