Vincenzo Montella'dan Avusturya yorumu: "İyi bir takım, belki de en iyi takım..."

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turunda karşılaşacakları Avusturya maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Montella, Avusturya'nın çok agresif ve pres yapan bir takım olduğunu belirtti ve maçın zorlu geçeceğini vurguladı.

Vincenzo Montella'dan Avusturya yorumu: "İyi bir takım, belki de en iyi takım..."
Yayınlanma:

Montella, Avusturya'nın her anlamda bütün halinde bir takım olduğunu ifade ederek, "Çok agresif ve pres yapan bir takım. Geçiş pozisyonları harika olan bir takım. Birkaç gün önce yaptığım bir yorum vardı, 'Bana kulübü anımsatıyorlar' diye" dedi. Avusturya ile birkaç ay önce oynadıkları maçı hatırlatan Montella, "İyi bir takım, belki de en iyi takım olduklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Montella, Avrupa Şampiyonası'nda tek İtalyan teknik direktör olarak kalmasının hatırlatılması üzerine, "Keşke 4 İtalyan hoca da buraya kadar devam edebilseydi" dedi.

KENAN YILDIZ VE ARDA GÜLER HAKKINDA

Kenan Yıldız’ın iyi bir oyuncu olduğunu belirten Montella, "Her antrenmanda kendini geliştirmeye çabalayan biri. Hızlı, temposu, tekniği, becerisi, bunlar hepsi beğendiğim özellikler. O 90 dakika tamamında tutarlı olma anlamında mesafe kaydedebilir" şeklinde konuştu. Genç futbolcu Arda Güler hakkında ise Montella, "Yeterince iyiyseniz yaşınız da yeterlidir. Arda çok yetenekli bir oyuncu. Bu herkesin görebileceği bir şekilde ortada" ifadelerini kullandı.

"6-1'LİK MAÇTA İLK YARI DENGEDEYDİ"

Geçtiğimiz mart ayında Avusturya'ya hazırlık maçında 6-1 kaybetmelerinin hatırlatılması üzerine Montella, "İlk yarısı o maçın son derece eşitti. Herhangi bir başka bir skorla da bitebilirdi. İkinci yarıda psikolojik olarak düşüş yaşadık ve bunu toparlayamadık. Ağır bir mağlubiyet oldu. O başka bir maç, bu başka maç. Umarım bu sefer sonuç farklı olur" dedi.

Montella, üretken bir takım olduklarını vurgulayarak, "UEFA istatistiklerinde grup aşamasında attığımız 5 golle, bu alanda 3. sıradayız. Toplam atılan şutta 3. sıradayız. Maç başına şut ortalamamız 16.67, kazanılan korner sayısı 21 ve grup aşamasında 3. sıradayız" dedi.

Maçlarda fazla sarı kart görmelerinin taktiksel bir durum olmadığını belirten Montella, "Ben her zaman takımdaki herkesin cezasız olmasını isterim. Yarın kaptanımız olmadan sahaya çıkacağız. Yeri doldurulamayan bir oyuncu. İki sarı karttan sonra tabii cezalı duruma düşüyorsunuz" şeklinde konuştu.

Duyguların işlerine engel olmasına izin vermemeleri gerektiğini aktaran Montella, "İlk mesele bence duyguları bizim işimize engel olmasına izin vermemek. Öc alma duygusuna kapılamazsınız. Çünkü doğru düşünmenizi engeller" dedi. Son olarak taraftarlar için ise, "Tabii stadyumun kırmızı-beyaz al bayraklarla dolu olmasını bekliyoruz. Bugüne kadar taraftarımız bizi güzel destekledi. Şartlar zorlu olduğunda arkamızda oldular. Yarın taraftarımızla birlikte çok canlı bir ortam bekliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.