Yeni yabancı kuralı iddiası: 11 yabancı serbest olacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yeni yabancı kuralını Cuma günü açıklayacak. Açıklamdan önce kural ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. TFF’nin yeni yabancı kuralı için iddialar gelmeye devam ediyor.

Yeni yabancı kuralı iddiası: 11 yabancı serbest olacak
Yayınlanma:

TFF, yeni sezonda uygulanacak yabancı kuralını Cuma günü açıklayacak. Açıklama öncesinde ise ortaya bir iddia daha atıldı. İddia ile ilgili Akşam Gazetesi’nden Şafak Gökmen bir haber yayınladı.

11 yabancı sahada olabilecek

Şafak Gökmen’in haberine göre, uzun süredir süren istişareler ışığında yeni yabancı kuralı hazırlandı. Yeni kuralın, şu an uygulanan kural ile arasındaki farkın sahada 11 yabancı futbolcuya izin verilmesi olduğu aktarıldı. Yeni yabancı kuralına göre takımlar önümüzdeki sezon 14 yabancı oyuncu ile sözleşme imzalayabilecek.

Bir diğer husus ise 3. Lig ile ilgili:

İddiaya göre 3. lig, bölgesel hale getirilecek. Kulüpler transfer ettikleri genç yabancı oyuncuların 1 veya 2’sini B takıma göndererek oynatabilecek. Kulüplerin B takımları 3. Lig’e dahil edilerek 3. Lig bölgesel hale getirilecek. Bu klasmanda mücadelece edecek Süper Lig b takımlarının 1. Lig’e kadar yükselmesine müsaade edilecek. Süper Lig B takımlarının Süper Lig’e yükselme hakları ise olmayacak.

TFF'nin resmi olarak açıklayacağı yabancı kuralının Cuma günü kamuoyuna duyurulması bekleniyor...

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.