Yusuf Dikeç, memleketi Kahramanmaraş'ta ilgiyle karşılandı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi atıcılıkta temsil eden ve tarihi bir başarıya imza atarak ülkemize olimpiyatlardaki ilk atıcılık madalyasını kazandıran Yusuf Dikeç, memleketi Kahramanmaraş’ta coşkulu bir karşılamayla buluştu.

Yusuf Dikeç, memleketi Kahramanmaraş'ta ilgiyle karşılandı
Yayınlanma:

Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı’na katılan Dikeç, hemşerileri tarafından büyük ilgi gördü.

Fuar alanını gezerek genç sporcularla zaman geçiren Dikeç, hayranlarının imza isteklerini geri çevirmedi ve minik bir hayranıyla ikonik bir poz verdi.

Dikeç, memleketinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. “Kendi memleketimize geldik, halkımızın böyle güzel şeylere ihtiyacı var. Kalbi güzel olan insanlar güzel şeyler paylaşıyorlar. Kendi memleketimde olmaktan çok mutluyum ve ülkem adına böyle bir madalya kazandırdığım için hem ülkeme hem de vatandaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum,” dedi.

Yusuf Dikeç, uluslararası arenadan aldığı olumlu yorumlara da değindi. “Böyle bir tepki beklemiyordum ama insanların tüm dünyadan gelen yorumları, olimpiyat ruhuna en uygun, en duru ve en saf başarıyı bizde gördükleri yönündeydi. Yarışmalarda sporculara hep, birinci amacınız ülkenize madalya kazandırmak, ikincisi ise ülkenizi temsil etmektir diyorum. Gençlere hep çok çalışmalarını söylüyorum. Spor demek herkesin dünya şampiyonu olması anlamına gelmez. Kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için spor yapmak gereklidir. Atatürk bile 'sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' demiştir. Bizim yaşımız 51 olsa da gönlümüz genç, gençlerin bizi daha ileriye taşıyacaklarından eminim,” şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.