Ziraat Bankkart galibiyetle döndü

Ziraat Bankkart, AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonun’nda fırtına gibi esmeye devam ediyor.

Ziraat Bankkart galibiyetle döndü
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ziraat Bankkart, AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonun’nda fırtına gibi esmeye devam ediyor. Hafta içinde deplasmanda CEV Şampiyonlar Ligi’nde Slovenya ekibi Ljubljana’yı deplasmanda mağlup eden Ziraat Bankkart, Avrupa galibiyetinin ardından 11’inci haftada İzmir deplasmanında ALTEKMA ile karşı karşıya geldi. Atatürk Voleybol Salonu’nda oynanan 1 saat 32 dakika süren mücadeleyi Arzu Uzatöz, Eyüpcan Kayışoğlu hakem ikilisi yönetti.

Zayıf rakibi karşısında baştan üstün bir oyun ortaya koyan Ziraat Bankkart üst üste aldığı 2 galibiyetle 8 puanla 12. sırada yer alan İzmir ekiplerinden ALTEKMA’yı 3-0 mağlup etti. Mücadelenin setleri; 21-25, 16-25, 17-25 Ziraat Bankkart lehine sonuçlandı. Kırmızı beyazlılar alınan galibiyetle puanını 29’a yükselterek 10. galibiyetini aldı ve liderliğe yükseldi.

Mücadelenin ilk setine fırtına gibi başlayan Ziraat Bankkart Wouter Ter Maat ile etkili servisler kullanıp rakibini oyundan düşürdü. Setin son bölümünde köşe hücumlarında Martin Atanasov ve orta hücumlarda da Bedirhan Bülbül ile etkili olup 27 dakika süren seti 21-25 alarak 0-1 öne geçti.

İkinci sette Ziraat Bankkart etkili servislerine devam etti. Hem savunmada hem de hücumda kusursuz oynayan Başkent ekibi kaptanı pasör Arslan Ekşi’nin smaçörlerini iyi yönlendirmesi ile zorlanmadığı 24 dakika süren bu seti de 16-25 alarak setlerde durumu 0-2 yaptı.

Üçüncü set tam bir formalite seti oldu. Ziraat Bankkart etkili oyununu sürdürürken ALTEKMA oyundan düştü. Savunmada ve hücumda çok hata yapan İzmir temsilcisi bu sette bir varlık gösteremedi. Wouter Ter Maat ve Martin Atanasov ile etkili oyununu sürdüren Başkent ekibi 25 dakika süren bu seti de 17-25 alarak maçtan 0-3 galip ayrılıp sezon başından bu yana ilk kez liderlik koltuğuna oturmuş oldu.

SALON: Atatürk Voleybol Salonu

HAKEMLER: Arzu Uzatöz, Eyüpcan Kayışoğlu

ALTEKMA: Muzaffer Yönet, Ertuğrul Metin, Fran Souza, Emin Gök, Georgi Tatarov, Altay Demirci (Hüseyin Şahin(L) Emir Pınar, Mehmet Özbek)

ZİRAAT BANKKART: Martin Atanasov, Wouter Ter Maat, Bedirhan Bülbül, Arslan Ekşi, Bennie Tuinstra, Faik Samed Güneş (Berkay Bayraktar(L) Oğulcan Yatgın, Burakhan Tosun, Ediz Kaan Fırıncıoğlu, Hacı Şahin, Aykut Gedik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.