Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. Tur kura çekimi gerçekleşti: Ankara takımlarının rakipleri belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur kura çekiminde 7 Ankara takımının rakibi belli oldu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. Tur kura çekimi gerçekleşti: Ankara takımlarının rakipleri belli oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Süper Ligde mücadele eden MKE Ankaragücü ile TFF 1. Ligde mücadele eden Ankara Keçiörengücü ile Gençlerbirliği’nin yanı sıra TFF 2. Ligde mücadele eden Ankaraspor, Etimesgut Belediyespor ve Ankara Demirspor’un yanı sıra TFF 3. Ligde mücadele eden ve Türkiye Kupası’nda başarılı performansıyla adından söz ettiren Güneş Holding Çankaya FK’nin rakipleri belli oldu.

3. Turda Malatya Arguvan Spor Kulübü’nü zorlansa da 2-0 mağlup eden MKE Ankaragücü, 4. Turda TFF 2.Ligin iddialı ekibi İskenderunspor’la eşleşti. Başkent ekibi, Kırmızı Grupta 11 maçta 16 puan toplayan Hatay ekibi ile 5 Aralık 2023 Salı günü Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

2-001.jpg

GENÇLERBİRLİĞİ VE KEÇİÖRENGÜCÜ’NE KOLAY RAKİP

3. Turda başladığı Ziraat Türkiye Kupası macerasında BAL ekibi Burdur MAKÜ ile 120 dakikalık mücadele veren ve Oltan’ın yaptığı hat trickle rakibini eleyen Gençlerbirliği, TFF 3.Lig’de mücadele eden Bornova 1877 ile eşleşti.

Başkentin bir diğer TFF 1. Ligdeki temsilcisi Ankara Keçiörengücü bir başka BAL temsilcisi Burhaniye Belediyespor’u 4-2 ile geçmişti. Ankara Keçiörengücü, yine kolay bir kura çekti ve 3. Lig Grup 4’de mücadele eden Muş 1984’le eşleşti. Keçiörengücü, Muş 1984 ile evinde karşılaşacak. Muş ekibi ligde geride kalan 9 maçta 17 puanla ikinci sırada yer alıyor.

3.jpg

2. LİG EKİPLERİNE SERT RAKİPLER

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta bu sezon iyi bir performans gösteren ve tek mağlubiyetle 12 maçta 25 puan toplayan ve ligde üçüncü sırada yer alan Ankaraspor, Ziraat Türkiye Kupası’na bu turda katıldı. 4. Tur mücadelesinde Sakaryaspor’la eşleşen Ankaraspor, 5 Aralıktaki maçı deplasmanda oynayacak. Sakaryaspor, TFF 1.Ligde geride kalan 11 maçta 16 puan topladı.

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve ligde istikrarsız bir performans gösteren Etimesgut Belediyespor, Türkiye Kupası’nda sırasıyla Mardin 1969’u ve Biga Spor’u elemişti. Etimesgut Belediyespor bu turda Süper Lig ekibi Gaziantep FK ile eşleşti. 5 Aralık’ta maç Gaziantep’te oynanacak.

Türkiye Kupası’na bu turda dahil olan bir başka Ankara takımı Ankara Demirspor, Eyüpspor ile eşleşti. Arda Turan ile TFF 1.Ligde lider olan Eyüpspor, ligde oynadığı 11 maçta 27 puan topladı. Ankara Demirspor ise TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 11 maçta 22 puan topladı ve altıncı sırada yer alıyor.

f.jpg

ÇANKAYA FK YİNE İSTANBUL DEPLASMANINDA

TFF. 3 Ligde mücadele eden Güneş Holding Çankaya FK, geçen turda Birinci Lig temsilcisi Tuzlaspor’u deplasmanda 2-1 ile geçmişti. Bu turda yine birinci ligden bir İstanbul temsilcisi olan Ümraniyespor’la eşleşen Çankaya FK, yine deplasmanda mücadele edecek. Ümraniyespor, 11 maçta 9 puanla küme düşme potasında mücadele veriyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.