Uzmanlar ebeveynleri uyardı: Çocukların zihinsel gelişimi için kahvaltı önemli!

Kahvaltının çocukların zihinsel gelişim için çok önemli olduğunu vurgulayan Beslenme Uzmanı Dilem İrkin, ebeveynlere önerilerde bulunarak, “Beslenme çantasına mutlaka sağlıklı sandviç, aperatif olarak ise mevsimsel meyveler, kuru üzüm ve ceviz koyun” dedi.

Uzmanlar ebeveynleri uyardı: Çocukların zihinsel gelişimi için kahvaltı önemli!
Yayınlanma:

Uyum haftası dışında kalan tüm sınıflar için okullar, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü açılacak. Okulların başlamasına sayılı günler kala Beslenme Uzmanı Dilem İrkin, okula giden kahvaltı yapamayan çocuklara özel beslenme çantasında olması gereken yiyecekler hakkında bilgi verdi.

Kahvaltının çocuklar için çok önemli öğün olduğunu belirten İrkin, şöyle konuştu:

“Çocuklar 8-10 saat açlık süresi geçiriyor. Yeterli besin alamayıp aç karnına okula gittiklerinde okulda derse adapte olma, öğrenme gibi problemler yaşıyorlar. Bu yüzden çocukların mutlaka kahvaltı yapmasını istiyoruz.”

İrkin, çocukların okula gitmeden önce evlerinde yumurta, peynir, zeytin ve tam tahıllı ekmekle güzel bir kahvaltı yapmaları gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Büyükşehirlerde yaşayan çocukların erkenden yola çıktıklarından kahvaltı yapmaya fırsatı olmayabiliyor. Çocuğunuz evde kahvaltı yapamıyorsa bunun için alternatif geliştirebilirsiniz. Evde yaptığınız küçük bir sandviçi beslenme çantasına koyabilirsiniz. Bunu, mevsim meyveleri, kuru üzüm ve cevizle destekleyebilirsiniz. Akmayacak, kokmayacak, çocuğunuzu rahatsız etmeyecek, bozulmayacak gıdaları tercih etmelisiniz.”

Özellikle kuru üzümün çabuk enerjiye dönüşen besinlerden olduğunu belirten İrkin, “Ceviz de omega-3 yağ asitleri ile çocukların beyin gelişiminde, motor becerilerinin gelişmesinde, yazma, çizme, zıplama, oynama gibi girişiminde çok etkili. Bir avuç kuru üzüm, bir avuç cevizle bir sabah kahvaltı alternatifi oluşturabiliriz.” ifadelerini kullandı.
Öğle yemeklerinde de paketli ürün kesinlikle önermediklerini vurgulayan Dilem İrkin, konuşmasına şöyle sürdürdü:

“Eğer okulda yemek yoksa getirilebilecek sandviç ya da tost yenilebilir. Uygun saklama şartları varsa soğuk sebzeler, yoğurt ve salata tarzı öğünler verilebilir. Mutlaka protein kaynağı da istiyoruz. Eve gelecek kadarki dönemde çocuğu aç bırakmamak önemli.”

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.