Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara direkt uçuşlar için güç birliği yapmalı

Ankara direkt uçuşlar için güç birliği yapmalı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı hepimizi gururlandırırken, Cumhuriyetin 100 yıllık Başkenti Ankara, bir dünya şehri oma yolunda çok önemli adımlar atıyor.

TARİHİ GİRİŞİMLER, GELİŞMELER

Bu kapsamda son yıllarda yoğun bir mesaiyle ‘turizm’ konusunda çalışma yapılıyor; kafa yoruluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Ankara Kent Konseyi ve kentin yerel yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere kentte bir ‘turizm’ rüzgârı estiriliyor!

Bu rüzgârın mutlaka bir kazanımı olmalıydı…

Gordion Antik Kenti ile Ahi Şerafettin (Aslanhane) Camii, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdıran ilk Ankara eserleri oldu.

ULAŞIM KONUSU ISKALANAMAZ

Cumhuriyet’in 100. Yılını önemli kazanımlar elde ederek tamamlayan Ankara, şimdi de yeni yüzyılda turizmden hak ettiği payı almak için adımlar atılmasını bekliyor!

Bu işin olmazsa olmazı ulaşım!

Başkent Ankara’nın tüm kurum ve kuruluşları direkt uçuşlar için güç birliği yapmalı. Çünkü ulaşılamayan hiçbir yer gezilemez, bilinemez ve tercih edilmez…

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, bu konuya rakamlarla dikkati çekti.

İstanbul Havalimanı’ndan haftalık yurt dışı uçuş sayısının 4 bin olduğunu ifade eden Baran, bu rakamın Ankara Esenboğa Havalimanı için sadece 160 uçuş olduğunu söyledi.

İSTANBUL İLE FARK AÇILIYOR!

ATO Başkanı Gürsel Baran, şu noktalara dikkati çekti:

*Ankara’nın ticaret, ihracat ve turizm başta olmak üzere hangi alanda gelişmesi söz konusu olursa olsun konu daima yurt dışına direkt uçuşlara geliyor.

*İstanbul Havalimanı’ndan 120 ülke 280 destinasyona, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 51 ülke ve 154 destinasyona uçuş gerçekleştiriliyorken, Esenboğa’dan sadece 25 ülke 41 destinasyona uçulabiliyor.

Brüksel, Roma, Barselona, Zürih, Aşkabat ve Saraybosna’nın da aralarında bulunduğu 16 destinasyona direkt uçuş için taleplerini ilettiklerini bildiren ATO Başkanı Gürsel Baran, üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

***

Yüzlerce büyükelçiliğe, iş insanına, sporcuya, gazeteciye ve elbette Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ev sahipliği yapan Ankara, üzerine bağdaş kurup oturmuş olan zorlukları aşmak için güç birliğini artırmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi