Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara ve medyada yeni dönem

Ankara ve medyada yeni dönem

Bir seçim süreci daha tamamlandı…

Kiminle bir şey konuşsak söz “Hele şu seçim bitsin”e geliyordu; bitti şükür!

Şimdi sırada ramazan ve bayram var…

Bir yandan da hayat geçip gidiyor işte!

***

31 Mart Yerel Seçimleri kimi sürpriz kimi de normal olan sonuçlarla geride kaldı. Yeni belediye başkanları ya da güven tazeleyenler ise mazbatalarını alarak göreve başlıyor...

Ankara’daki seçmen sayısı;

*2014 yılında: 3.607.785

*2019 yılında: 3.922.163

*2024 yılında: 4.304.874 olarak yükselişini sürdürdü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bugün mazbatasını alacak. Ayrıca ilçe belediye başkanlarının mazbata törenlerine de katılacak olan Mansur Yavaşbirlik’ mesajları verecek.

Mansur Yavaş için geçen dönemin en büyük zorlukları; Meclis’te çoğunluğu sağlayamamak, Ankara’da ekip ruhuyla hareket edecek bir düzenin kurulamamasıydı… Bu dönemin Ankara, Mansur Yavaş ve ilçeler için çok daha farklı olmasını bekliyorum.

***

Yerel seçim süreci ile biz de anadolugazete.com.tr olarak 1 yılı geride bıraktık. 1 Nisan 2023’te Basın İlan Kurumu (BİK) öncülüğünde başlayan medyadaki dijitalleşme sürecinde büyük yol kat edildi. BİK’in geleceğe ilişkin son kararını vereceği bugünlerde resmi ilan yayımlama hakkı kazanan ya da bu hakkı almaya çalışan internet haber sitelerinin kaderi belirlenecek.

Geride kalan 1 yılda hem mesleğe çok sayıda genç gazeteci kazandırdık hem örnek olduk hem de onlarca özel ve gündem olan içeriği, değerlendirme ve makaleyi okurlarımıza sunduk.

31 Mart Yerel Seçimlerinde de iyi bir ekibin neler yapabileceğini anadolugazete.com.tr olarak gösterdik.

Bizim 24 saatlik haber nöbetimiz sürerken şunları hatırlatalım;

*Türkiye’de “dijital gazetecilik” gelişime çok açık bir alan. Bunun için herkesin zamana ihtiyacı var.

*Basın İlan Kurumu’ndan başlamak üzere mesleğin tüm paydaşlarına önemli görevler düşüyor; bu görevler eksiksiz yerine getirilmeli, yatırımlar doğru yapılmalı, sürecin yönetimi işi bilenlere teslim edilmeli!

*Gazeteciler mesleki kurallara uymalı; karar veren, yöneten ve idare edenler de sabırla sistemin düzene girmesini beklemeli; hata olacak kararlar vermemeli.

*Sistem doğru, adil, ahlaklı ve iyi yönetilir; gazeteciler de işini çağın gereklerine uygun bir teknolojik altyapı ile yaparsa; Türkiye internet haberciliğinde yakaladığı şansı iyi değerlendirebilir ve bu alanda örnek bir ülke olabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi