Ali İnandım

Ali İnandım

Ankara vekillerini görelim

Ankara vekillerini görelim

Yerel seçim de bitti. Özellikle son 17 yıldır seçim de seçim, çoğunlukla önünde değilse arkasında bekliyor gündemin, boş kalanın sarıldığı can simidi. Gözümüze perde iniyor ‘seçim’ denince, duymak istediğimizden başkasını duymuyoruz, işler güçler dururcasına yavaşlıyor, bürokrasi tatil yapıyor adeta.

Ertesi günden sokağın gerçeklerini dayak olarak yemeye devam ediyoruz sonraki günlerde devam ederek. Seçim dönemlerinde kendini gösterme yarışına giren bürokratlar, buharlaşarak makamlarında kayboluyorlar. Dürtülmedikçe bir işin ucundan tutup, nihayete erdirme niyetleri olmayanlar.

BOŞBELEŞ VEKİLLİK

Bir de ülkede akademik tez konusu ‘Ankara Milletvekilliği’ diye bir sorun var. Ankara’dan vekil olup Ankara’ya zerre faydası dokunmayan sorumsuz vekillik hali.

Ankara’dan başka her işle uğraşan, ne sorunları ne sanayisi ne ticareti ne sosyal yaşamı ne projelerini sahiplenip desteklemeyen boşbeleş bir vekillik. Hatta doğduğu memleketine çalışır Ankara’nın ekmeğini yiyip.

Son 14 yılı için şahidiyiz. Bir ya da iki vekil törenden törene, etkinlikten etkinliğe koşturur, şehrin hiçbir yarasına merhem olmayan bu etkisiz koşuşturmasıyla bitirir dönemini.

BOŞA OY ATIYOR ANKARALILAR

Vekillerinden fayda görmeden öbür seçimin davul sesi duyulur uzaktan, Meclis ve parti koridorlarından çıkmayan, şehrin herhangi bir sorununu çözmeyi düşünmeyi bile düşünmeyen yolcular, çoğunlukla bir ya da iki sonraki seçim durağında indirilir. Boşta kalanları yerleştirme makamıdır çünkü Ankara Milletvekilliği.

24 Haziran 2018 Genel Seçimi’nden sonra 31 Mart 2019 belediye seçimlerini kazanan başkanlarının bile arkasında duramayan bir vekillik. Şehrin hayrına hiçbir projenin arkasında durmadığı gibi particilik yapıp engel olan vekillik.

Yani oylarını kuru bir kuyuya atıyor Ankaralılar, dibinde su yok.

GÖREVİN GEREĞİNİ YAPIN

14 yıldır kendimiz söylüyor kendimiz dinliyoruz. Ankara için bir lobi oluşturma, doğru işe destek yanlış işe köstek olmak gibi küçücük bile bir çaba görmedik. 36 var ama iki vekilden fazlasını görmedik herhangi bir etkinlikte. Hiçbir projeye destek birliği yaptıklarını da görmedik.

Böyle bir çaba beklentimiz tükendiği için artık ‘değişen bir şey yok’ tespitini not etmeye çalışıyoruz tarihe. Ne gocunan ne durumdan görev çıkartan var.

Varsa görelim; ülkesinin başkentine hizmet etme, aldığı oyun hakkını verme sorumluluğu hisseden vekillerimizi. Yapmadığınız görevin makamı ve kazancı, aleni haramdır.

Önce sorumlu olduğunuz görevin gereğini yapın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali İnandım Arşivi