Süreyya Terzioğlu

Süreyya Terzioğlu

Toplumun bel kemiği; AİLENİN (Annenin) KORUNMASI

Toplumun bel kemiği; AİLENİN (Annenin) KORUNMASI

Bir toplumun refah seviyesini, o toplumda annelerine ve kadına verdiği değer belirler. Annelerimiz bilinçli, eğitimli, ruh ve beden sağlığı yerinde özgür bireyler olursa o annelerin yetiştirdiği çocuklarda, anneleri gibi sağlıklı ve ışık saçan bireyler olurlar.

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk;“Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır. diyerek geleceğimiz olan gençliğe ne kadar ümit beslediğini dile getirmiştir. Ben de atamız gibi, asil gençliğimizin her zaman yanındayım.

"Bu millet esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki her devrin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. Türk kadını daha büyük nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir.” diyerek başımızın tacı annelerimize duyduğu güvene yer vermiştir. Annelerimize hak ettiği değere kavuşturmanın en büyük ve önemli yolu milli bilinçten geçmektedir.

"Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, her şeyden evvel Türkiye'nin istiklaline, kendi benliğine, milli geleneklerine düşman olan unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir.” İlkesiyle yola çıkılmalı ve annelerimizi/ babalarımızı, onların ışığında yeni nesillerimizi aydın bir geleceğe hazırlanmak mecburiyetindedir. Ailenin bütünlüğünün ve kutsal yapısının bozulmasına sebep olan Narkotikle, cinsel istismarla, dinsel sömürüyle, şiddetle, kültürel ve ahlaki yozlaşmayla, Terörle Atatürk evlatlarına yaraşır şekilde Milli Mücadele ruhuyla mücadele etmek zorundayız.

Aile danışmanı ve evlilik terapisti olarak , kamu spotu bilincinde kadın erkek eşitliğini; kadını erkeğinden, erkeği kadınından ötekileştirmeden, her türlü şiddetin engellenmesini sağlayacak projelerle, ailenin bütünlüğünü koruyarak, çocuklarımızı mutlu yuvalara kavuşturmanın ülkemizin en önemli milli sorunu olduğu düşüncesindeyim... Şiddet, kin, nefret söylemlerini de, bu kötü durumların oluşumuna zemin hazırlayan etkenleri de çözecek, sağlıklı ailelerin oluşmasının alt yapısını biz anneler hazırlamalıyız. Vatanın tüm evlatlarına bunu borçluyuz. O yüzden kişisel gelişimlerini sağlamak için hemen ilk adımlarınızı atın anneler... Ekran başından kalkıp kendinize ve kıymetli zamanına gereken özeni gösterip yavrularımıza kıymetli zaman geçirin.

Sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süreyya Terzioğlu Arşivi