Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan mülteci tepkisi: "Kontrol edilemeyen bir göç akışına yol açtı"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Gölbaşı’nda bulunan Mogan Gölü Sosyal Tesislerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonu verildi. Toplantıya Ankara’daki belediye başkanları, yabancı misyon şefleri ve davetliler katıldı. Toplantıda konuşan Mansur Yavaş önemli açıklamalar yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan mülteci tepkisi: "Kontrol edilemeyen bir göç akışına yol açtı"
Yayınlanma:

Geçtiğimiz yerel seçimlerde elde ettikleri yüksek oy oranıyla tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmelerinin ardında adil, tarafsız, şeffaf ve insan odaklı bir yönetim anlayışının önemli rol oynadığını belirten Yavaş, bundan sonra da aynı anlayışla hizmetlerine devam edeceklerini söyledi.

Yavaş, ulaşım, akıllı şehir, yeşil dönüşüm, kırsal kalkınma, kent turizmi ve termal turizm gibi alanlarda vaat ettikleri projeleri hayata geçirme azmiyle çalışacaklarını ve Ankara halkının refahını artırmaya odaklanacaklarını belirtti.

1-002.jpg

AVRUPA BİRLİĞİ VURGUSU

Ayrıca, uluslararası ilişkilerin önemine vurgu yaparak, dünya çapındaki gelişmeleri dikkate alarak işbirliğini sürdürmek istediklerini ifade etti ve Ankara'nın kapısının her zaman misafirlere açık olduğunu vurguladı.

Tecrübelerimizi paylaşma noktasında mutluluk duyacağımızı, kapımızın her zaman size açık olacağını; kültürel, sosyal alanda iş birliğimizi artırmanın bizi mutlu edeceğinin altını çizmek istiyorum” diyen Yavaş, AB üyeliğinin Türkiye için kritik bir önem taşıdığını belirtti.

Yavaş, “AB üyeliği temel hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği Muasır medeniyetlere ulaşmak için AB üyeliğinin vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullanan Yavaş Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği hedefine de parmak bastı ve sürecin önemini vurguladı.

Ayrıca, Türkiye'nin mülteci kriziyle mücadelesine de değinen Yavaş, mültecilerin kendi ülkelerine dönmesi ve yeniden yerleştirilmesi konusunu önemsediğini ifade etti.

2-002.jpg

‘MİLLET TAMPON ROLÜNÜ REDDEDİYOR’

Yavaş, “2016’da Türkiye-AB zirvesinde alınan karar Türkiye’nin sığınmacı yükünü iyice artırdı ve kontrol edilemeyen bir göç akışına yol açtı. Türkiye artık göçmenler için bir kalış ülkesi haline gelmiştir. Bunun yarattığı toplumsal huzursuzluk, demografik baskı mevcut durumun sürdürülemez olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Bu bakımdan milletimizin endişeleri gözetilmelidir. Milletimiz bir mülteci tampon bölgesi işlevini reddetmektedir. Ülkemizin üzerine yüklenen bu yük hakkaniyetle bağdaşmamaktadır. Bu nedenle mültecilerin kendi ülkelerinde doğru bir planlama ile insan haklarına uygun şekilde yeniden iskan edilmesi konusunu önemsiyorum” diye konuştu. Yavaş, İsrail-Filistin konusuna ilişkin de “21. yüzyılda çocukları ve sivilleri öldürmek insanlık suçudur. Filistin halkının yanında olduğumu belirtiyor, İsrail hükümetini sağ duyulu davranmaya davet ediyorum. Ankara barışın ve karşılıklı anlayışın simgesi olmaya devam edecektir” yorumunu yaptı.

3.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.