Ankara Sincan’da dezavantajlı çocuklar müzikle buluşturulacak!

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün destekleriyle Baykuş Fikir ve Sanat Derneği ile Dore Mimi Yetenek ve Eğitim Vakfı, tarafından hayata geçirilen “Dezavantajlı Bölgedeki Çocukların Müzikte Yetenek Taraması ile Topluma Kazandırılması” (PRODES) projesinin tanıtım toplantısı CerModern'de gerçekleştirildi.

Ankara Sincan’da dezavantajlı çocuklar müzikle buluşturulacak!
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Sincan Kaymakamlığı, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığı ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün destekleri ile Baykuş Fikir ve Sanat Derneği ile Dore Mimi Yetenek ve Eğitim Vakfı, 23-29 Nisan ‘Çocuk Haftası’ kapsamında “Dezavantajlı Bölgedeki Çocukların Müzikte Yetenek Taraması İle Topluma Kazandırılması” (PRODES) projesini hayata geçirdi.

akk.jpg

Sincan’da 20 okuldan 120 öğretmen aktif olarak katılacağı projede 2 bin çocuğa yetenek taraması gerçekleştirilecek.

Proje, çocukların müzikteki yeteneklerini keşfetmelerini ve bu yetenekleri geliştirerek topluma kazandırmayı amaçlıyor.

Projenin sürdürülebilirliği açısından ise Dore Mimi Eğitim Metodu’nun parçası olan ‘Nitelikli Yayınlar’ ve ‘Eğitim Materyalleri’ okulların kütüphanesinde yer alarak, her yıl yeni öğrencilere ulaşılacak.

DEZAVANTAJLI ÇOCUKLAR MÜZİKLE BULUŞACAK

haber2.jpg

Baykuş Fikir ve Sanat Dernek Başkanı Oğuz Boran, “Baykuş Fikir ve Sanat Derneğimizin çıkış noktasında sanatı toplum için kullanma hedefiyle sanatın ilgili olduğumuz kolunu her kesime, her yaş grubuna elimizden geldiğince erişilebilir kılma düşüncesi duruyor. Nitekim ülke menfaatini her şeyin üstünde tutma şuuruyla çıktığımız bu yolun henüz başında bir dernek olarak, güçlü STK’ların topluma dokunarak, sorunların çözümüne katkıda bulunarak, toplumun küçük büyük her ferdine hizmet götürmede devletiyle ortak hareket ederek üzerine düşen sadece çorbanın tuzu da olsa, o tuzu eyleme dökmek ve sahada bulunmak suretiyle oluştuğunun bilincindeyiz. Ve biliyoruz ki, güzel işler, güzel dokunuşlar ancak bu şuurla amacına ulaşır.” diye konuştu.

Dore Mimi Yetenek ve Eğitim Vakfı Başkanı, “Bizler bir hayal kurduk ve bu yola çıktık. Çıktığımız bu yolda bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara candan teşekkür ediyoruz. Proje Dünyada ilk olma özelliğine sahip ödüllü ve tescilli eğitim materyallerimiz kamu nezdindeki anaokullarında okuyan çocuklarımızın nitelikli eğitim materyallerine ulaşması ve müzikte yetenekli çocuklarımızın yeteneklerini keşfetme amacına hizmet ediyor.” ifadelerini kullandı.

kaymakam.jpg

“BU PROJE, BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE DE BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, “4 OSB, fabrikalar, öğrenciler derken Sincan devasa bir ilçe. Sincan’da bir proje grubu oluşturduk. Sincan için ne yapabilirizi konuşuyoruz. Bu proje, bundan sonraki süreçte de büyük önem taşıyor. Sincan’da öğretmenlerimizi harekete geçirmemiz gerekiyor. Bu proje başarılı olduğu taktirde gerek Sincan’da gerek tüm bölgeye etki edecektir. Spor dalında özellikle çocuklarımız için Sincan’da futbol turnuvaları yapıyor. Çeşitli spor dallarında çocuklarımız çalışma gerçekleştiriyor. Bu projeyle anaokullardan başlayarak çocuklarımızı yakalayacağımıza inanıyoruz. Kartopunu yuvarlamaya başladık.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.