Gölbaşı'nda Ramazan Şimşek ne yaptı, Yakup Odabaşı ne vaat etti?

31 Mart yerel seçimlerinden sonra belediye başkanı değişen ilçelerden biri de Gölbaşı oldu. Önceki dönemde Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Ramazan Şimşek tarafından yönetilen Gölbaşı'nda hangi projeler hayata geçirildi, şimdi ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sıralarından seçimi kazanan Yakup Odabaşı ne yapacak? Detaylar haberimizde...

Gölbaşı'nda Ramazan Şimşek ne yaptı, Yakup Odabaşı ne vaat etti?
Yayınlanma:

Ankara Gölbaşı'nda yerel seçimlerden sonra başkanlık koltuğu el değiştirdi. 2019'dan 2024 yılına kadar belediye başkanlığı görevini yürüten ve aynı zamanda Cumhur İttifakı'nın belediye başkan adayı olan Ramazan Şimşek, seçim sonrasında görevini Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Yakup Odabaşı'na devretti.

RAMAZAN ŞİMŞEK NE YAPMIŞTI?

Ramazan Şimşek 5 yıl boyunca başkanlık yaptığı Gölbaşı'nda farklı projelere imza attı. Şimşek, göreve başladıktan sonra ilçe bütçesini 150 milyondan 1 milyar 675 bine çıkardığını açıklamıştı. İlçede araç kiralamaya son veren Şimşek, bu süre boyunca 136 araç satın alarak belediyenin araç filosunu genişletti.

Şimşek, Gölbaşı'nda kurban alanı, kurban pazarı, fuar alanı ve 104 dönüm arsada toplanma merkezini hayata geçirdi. İlçeye 39 dükkan ve 4 tane sinema kazandırdı. Dünya Bilardo Kompleksi ve Tulumtaş Mağarası'nın açılışını da gerçekleştiren Şimşek, Gölbaşı'ndaki köylerde 47 köyün 42'sinin doğal gazını bitirdiklerini açıklamıştı.

simsek.jpg

Gölbaşı'nda bir ilk olan Nostaljik Tramvay da Ramazan Şimşek tarafından hayata geçirildi.

Öğrencilere yönelik projeler de üreten Şimşek, Bin 700 öğrenciye ücretsiz servis hizmeti sunmanın yanı sıra üniversite sınavlarına girecek öğrencilerin sınav giriş ücretlerini de karşılamıştı.

Sosyal projeler kapsamında ihtiyacı olan vatandaşlar için Hilal Kart uygulamasını hayata geçiren Şimşek, çok sayıda öğrenciye kurs imkanı da sunmuştu.

YAKUP ODABAŞI NE YAPACAK?

2009-2014 yılları arasında Gölbaşı Belediye Başkanı olarak görev yapan Yakup Odabaşı 2024 seçimlerinde de yeni projeleriyle başkanlık koltuğuna oturdu.

Odabaşı, Gölbaşı'nda imar sorunlarının olduğunu belirterek, TOKİ’nin sorunlarına, sanayi ve tarımın sorunlarına çözüm bulma sözünü vermişti. Mogan ve Eymir Gölleri'ni dünya markası yapma hedefi olduğunu da belirten Odabaşı, ilçeye kreşler, yeni kültür merkezleri, yeni hizmet binalarının kazandırılacağını da söylemişti.

yakup.jpg

Gençlere yönelik Gençlik Merkezleri açacaklarını da söyleyen Odabaşı, burada gençlerin psikolojik destek ve bağımlılıkla mücadele konularında destek alabileceğini açıklamıştı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.