'Yahya Galip Kargı Anısına Fotoğraf Sergisi' ziyaretçileriyle buluştu

Ankara Kulübü Derneği'nde, Milli Mücadele'ye yaptığı önemli katkılar ve 23 Nisan'ın ulusal bayram ilan edilmesindeki rolü nedeniyle İstiklal Savaşı Gazi Şeref Madalyası ile onurlandırılan eski Ankara valilerinden ve altı dönem milletvekilliği yapmış olan Yahya Galip Bey'in anısına "Yahya Galip Kargı Anısına Fotoğraf Sergisi" düzenlendi.

'Yahya Galip Kargı Anısına Fotoğraf Sergisi' ziyaretçileriyle buluştu
Yayınlanma:

Ankara Kulübü Derneği'nde açılan 'Yahya Galip Kargı Anısına Fotoğraf Sergisi'nin açılışı Ankara Konağı Başkent Salonu'nda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Açılışa, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Ankara Kulübü Derneği Onursal Başkanı Dr. Bülent Kalıpçı, Yahya Galip Kargı'nın torunu Emine Seher Kargı, sergiyi hazırlayan Şener Türkmenoğlu, Kargı ailesinin mensupları ve Ankara Kulübü Derneği üyeleri katıldı.

''ATATÜRK SEVGİSİYLE GÖNÜLLERİMİZDE YAŞATIYORUZ''

Serginin koordinasyonunu üstlenen araştırmacı yazar Şener Türkmenoğlu, sergide Yahya Galip Kargı'nın ailesine ait fotoğrafların çoğunlukta olduğunu belirtti. Türkmenoğlu, ayrıca sergide Yahya Galip Kargı'nın torunu Talip Kargı tarafından yapılan kara kalem çalışmaları, Yahya Galip Kargı tarafından kıl testeresi ile yapılmış hat çalışmaları ve Kargı ailesinin gelini ressam Muzaffer Kargı tarafından yapılan bir yağlı boya tablonun da bulunduğunu ifade etti.

ankarakulubu.jpg

Türkmenoğlu'nun aktarımına göre, Yahya Galip Kargı'nın milli mücadele tarihinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, "Bugün andığımız Yahya Galip Kargı, milli mücadele tarihine, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna önderlik etmiş, Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın dava arkadaşı olan büyük bir devlet adamıdır." dedi.

Yahya Galip Kargı'nın torunu Emine Seher Kargı ise dedesinin önemine vurgu yaparak, "Dedemiz Yahya Galip Kargı’yı görme ve beraber zaman geçirme lütfuna eremedik, ancak Atatürk sevgisiyle gönüllerimizde yaşatıyoruz." şeklinde konuştu.

ankarakulubu2.jpg

''MİLLİ MÜCADELE TARİHİMİZ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR ŞAHSİYETTİR''

Sergi açılışında konuşan Ankara Kulübü Derneği Onursal Başkanı Dr. Bülent Kalıpçı, Yahya Galip Kargı'nın milli mücadele yıllarında Ankara'da önemli bir rol oynadığını belirtti.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan da, serginin önemine vurgu yaparak, "Bugün milli egemenliğin, Gazi Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümü. Yahya Galip, milli mücadele tarihimiz açısından önemli bir şahsiyettir." şeklinde konuştu.

Sergi açılışında ayrıca, Seymen ve Bacıeren gösteriminin gerçekleştirilmesi ve ilkokul öğrencileri tarafından 23 Nisan vesilesiyle sergilenen gösterinin büyük ilgi görmesiyle program renklendi.

Yahya Galip Kargı'nın anısına düzenlenen fotoğraf sergisi, 3 Mayıs'a kadar ziyarete açık olacak.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.