Yasin Şahin

Yasin Şahin

Ankaragücü, Emre Belözoğlu ile doğru yolda

Ankaragücü, Emre Belözoğlu ile doğru yolda

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Gaziantep FK’yi 3-1 ile geçen MKE Ankaragücü, ligde kalma konusunda büyük bir adım atmış oldu.

Süper Lig’de Tolunay Kafkas ile iç sahada maç kazanamayan MKE Ankaragücü, Emre hocanın gelişiyle ligde iki iç saha maçını da kazanmıştı. Antalyaspor’a evinde 4-0 yenildikten sonra oyun olarak da çok istikrarlı olmayan Ankaragücü 5 maç da seyircisiz oynama cezası alınca iç sahada rakiplerini korkutan atmosferini de kaybetmişti.

Zorlu geçen 8 haftalık galibiyetsiz dönemin ardından Eryaman’da önce Başakşehir’i şimdi de Gaziantep FK’yi doğru oyunla yenen Ankaragücü, son 3 maçta 7 puan toplamayı başardı.

Ankaragücü, Gaziantep FK maçına hücumda sorun yaşayarak başladı ve savunma hatası ile 1-0 geriye düştü. Merkezde kalabalık ve pasör bir kadro tercih eden Belözoğlu özellikle Kitsiou’nun kanadından hücum yapmayı tercih etti. Yunan oyuncu halâ sakatlık öncesi formunun çok gerisinde olunca üretmek için merkezdeki Morutan, Tolga, Efkan ve Ali Kaan’a çok iş düştü. İlk olarak Morutan- Efkan ikilisi devreye girdi ve harika bir uzun pas sonucu gol geldi. Pas ve üretkenlik anlamında iyi iş çıkaran Morutan’ın asisti sonrası devre 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda iyice geriye yaslanan rakibine karşı 65’te sağdan gelen atakta Sowe ile golü bulan Ankaragücü daha sonra Efkan’ın uzaktan şutuyla skoru 3-1 yaptı ve kalan dakikalarda maçı rahat şekilde bitirdi.

Antalyaspor maçı sonrasında savunmada önemli yol kat eden Ankaragücü, üretkenlik sorunları yaşamıştı. Son maçlarda o sorun da yavaş yavaş çözülürken Ankaragücü hocası, taraftarı ve eldeki futbolcularıyla iyi bir yolda görünüyor.

YÜZDE 70 TOPA SAHİP OLAN ANKARAGÜCÜ…

Rakip Gaziantep FK’nin kadro yapısı ve maçta öne geçmesinin de etkisiyle bu sezon en fazla topa sahip olduğu maçı oynayan Ankaragücü yüzde 70 ile topa sahip oldu. Bu oyun sistemi Emre Belözoğlu’nun da diğer takımlarında tercih ettiği bir sistem ve bu sistemin özellikle böylesi hedef maçlarda devam etmesi için Efkan, Morutan ve Tolga’nın çok yüksek bir istikrarla oyununu sürdürmesi gerekecek.

Ankaragücü’nde devre arasında çözülemeyen savunma tandemi sorunu karşımıza çıkmaya devam ederken A. Sowe’un son 3 maçta 3 gole doğrudan katkı vermesi de lig sonu ve Türkiye Kupası için sevindiren gelişmelerden.

TARAFTARIN ETKİSİ ARTACAK!

Ankaragücü taraftarının da sakin ve rahat şekilde maç izlemeye ihtiyacı var. Sonuç geldikçe hem takıma hem de hocaya güveni artan Ankaragücü taraftarının da maçın gidişatını etkisi bu şekilde daha yukarıya çıkacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasin Şahin Arşivi