Aliyev ve Putin bir araya geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Baykal-Amur Karayolu'nun (BAK) 50. yılını kutlamak üzere bir araya geldiler ve karayolu projesine katkı sağlayanlarla görüştüler

Aliyev ve Putin bir araya geldi
Yayınlanma:

Aliyev, Rusya'daki temaslarını sürdürürken, Putin ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından BAK'ın 50. yılını kutladılar ve projeye destek verenlerle bir araya geldiler. Putin, BAK projesinin Doğu'nun kalkınmasında önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, "BAK, 21. yüzyılın küresel politikasını belirledi ve ülkemizin Sibirya ve Uzak Doğu'yu geliştirmesi için yük taşımalarını Pasifik Okyanusu'na kadar ulaştırdı" dedi. Aliyev'in babasıyla ilgili övgülerde bulunan Putin, onun BAK'ın inşasında önemli bir rol oynadığını ve projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasına katkı sağladığını dile getirdi.

Putin, BAK'ın Rusya ve Azerbaycan arasındaki iş birliğini güçlendirdiğini ve kuzey-güney ulaşım koridorunun bir parçası olarak bölgesel ekonomik ve sosyal kalkınmayı hedeflediğini belirtti. Bu projenin Avrasya ve küresel güney ülkelerinin kalkınması için önemli olduğunu vurgulayarak, tüm ilgili devletleri projeye katılmaya davet etti.

Aliyev, BAK'ın benzersiz bir altyapı örneği olduğunu belirterek, Putin'in 2001'deki ziyaretinin bu iş birliğinin başlangıcı olduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki iş birliğinin halen devam ettiğini ve BAK katılımcılarına övgülerde bulunan Aliyev, bu projenin 50 yıldan fazla süredir bölgesel ve uluslararası iş birliğine hizmet ettiğini dile getirdi.

Aliyev, Kuzey-Güney Koridoru'nun yeniden canlanmasının büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Putin ile detaylı bir şekilde tartıştıklarını ve yakın bir zamanda bu konuların çözüleceğine inandıklarını ifade etti. Ayrıca, taşıma kapasitesini artırarak benzersiz bir ulaşım yolunun oluşturulabileceğini belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.