Altın yatırımcıları bu tarihe dikkat: Altın yükselişe geçecek!

Hafta sonu İran’ın İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, küresel piyasalarda dalgalanmalara sebep oldu. Bu gelişmelerin ekonomik etkilerini değerlendiren Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, jeopolitik risklerin altın ve petrol fiyatlarını nasıl etkilediğini açıkladı.

Altın yatırımcıları bu tarihe dikkat: Altın yükselişe geçecek!
Yayınlanma:

Hafta sonu İran'ın İsrail'e yönelik düzenlediği saldırılar, küresel piyasalarda önemli hareketlere neden oldu. Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, bu gerçekleşmelerin ekonomik etkilerini değerlendirdi.

Öngel'e göre, İran'ın İsrail'e yönelik saldırıları beklenen bir durum olsa da özellikle küresel borsalarda satış dalgasını tetikledi. Buna ek olarak, altın ve petrol fiyatlarında da önemli dalgalanmalar görüldü.

YIL SONUNA DİKKAT!

Altın fiyatlarının güvenli liman olma özelliği nedeniyle zaten yüksek olan talebin artması sonucunda ons başına 2 bin 400 dolara kadar yükseldiği görülürken, mevcut durumda 2 bin 355 dolar seviyelerinde seyrediyor. Bu bağlamda, en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs'ın yıl sonu altın fiyatı tahmini de 2 bin 300 dolardan 2 bin 700 dolara/ons yükseltildi.

İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, jeopolitik risklerin devam etmesi durumunda altın yatırımcılarının memnun olacağını belirtti. Petrol tarafında ise İsrail'in muhtemel bir karşı saldırısı durumunda 100 dolar seviyelerinin görülmesinin ve bu durumun küresel enflasyon üzerinde olumsuz bir baskı yaratmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.