Ücretsiz doğal gaz kullanımı sona eriyor! Faturalar kabaracak!

Ücretsiz doğal gaz kullanımı sona eriyor.1 Mayıs'tan sonra doğal gaz faturalarında artış bekleniyor. Faturalarda en az 150 lira daha fazla ödeme bekleniyor.

Ücretsiz doğal gaz kullanımı sona eriyor! Faturalar kabaracak!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ücretsiz doğal gaz kullanımı artık sona eriyor. Geçen yıl başlatılan doğal gaz destek uygulaması, 20 milyon hane tarafından kullanılmaktaydı, ancak 1 Mayıs itibarıyla son bulacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kamu kuruluşları ve belediyeler artık bütçe dışı ek taleplerde bulunamayacaklar, hiçbir kaynak yok" şeklinde açıklama yapmıştı. Bu ifadeleri, 1 Mayıs'ta ücretsiz doğal gazın sona erip ermemesi sorusuna bir yanıt niteliği taşıyordu.

Geçen yıl mayıs ayında konutlarda 25 metreküp bedava doğal gaz kullanımı başlatılmıştı. Ancak bu uygulamayla ilgili herhangi bir yeni kararname gelmediği için 1 Mayıs'ta bu uygulamanın sona ereceği görülüyor.

FATURALAR KABARACAK

1 Mayıs'ta 25 metreküp bedava doğal gaz uygulamasının da bitmesiyle birlikte, doğal gaz faturalarında ortalama 150 TL'lik bir artış beklentisi tahmin ediliyor.

Doğal gaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi geçen yıl 1 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Kararname 1 Mayıs 2024'te sona eriyor. Eğer yeni bir kararname çıkmaz ise bu tarihten sonra 25 metreküp doğal gaz kullanımının faturalara eklenmesiyle, ceplerden en az 150 lira fazla para çıkacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.