AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MKYK toplantısı sonrası önemli açıklamalar: Kabinede değişim olacak mı?

AK Parti MKYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MKYK toplantısı sonrası önemli açıklamalar: Kabinede değişim olacak mı?
Yayınlanma:

MKYK’de ana gündem maddesinin seçimler olduğunu vurgulayan Çelik, İsrail- İran gerilimi ile ilgili konuştu ve Netanyahu’nun gerilimi yükseltmek için bir çaba içinde olduğunu ve Netanyahu’nun bölgesel bir savaş çıkartarak bu savaşa ABD’yi de dahil etmek istediğini belirtti.

BATIYA İKİYÜZLÜLÜK TEPKİSİ

Ömer Çelik, İsrail’in Şam Büyükelçiliğine yaptığı saldırı sonrası batı dünyasının ikiyüzlü bir tutum içinde olduğunu ve İsrail’e yönelik bir tavır yokken İran’ın yaptığı karşı saldırı sonrası İran’a tepki ve yaptırım kararı alındığını söyledi.

Filistin’de acil ateşkesin sağlanması ve sonrasında Doğu Kudüs’ün Başkent olduğu bağımsız bir Filistin devletinin kurulup tanınması gerektiğini belirten Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilere tepki gösterdi ve Erdoğan’ın bu katliam başlamadan önce de Hamas’ı terör örgütü olarak görmediğini aktardı.

AK PARTİ’DE DEĞİŞİM SİNYALLERİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir sorun olduğuna dair eleştirilere de tepki gösteren Çelik, Erdoğan’ın ekonomi yönetimine güveninin tam olduğunu açıkladı ve “Bütün gücümüzle yapılan çalışmaları destekliyoruz” dedi.

Ömer Çelik, kongre ile ilgili bir tarih konuşulmadığını söylerken AK Parti içinde MKYK ve kabine de dahil değişim olabileceğine dair açık kapı bıraktı ve kararı Erdoğan’ın vereceğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.