Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier zirvesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi bir törenle karşıladı. Steinmeier'in makam aracı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede süvariler tarafından karşılandı ve protokol kapısına kadar eşlik edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier zirvesi!
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Steinmeier'i külliyenin ana giriş kapısında karşıladı ve tören alanındaki yerlerini aldılar. İki ülkenin milli marşları çalındıktan sonra, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı "Merhaba asker" diyerek selamladı. Tören sırasında, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

alman.jpg

Erdoğan ve Steinmeier, törenin ardından merdivenlerde Türkiye ve Almanya bayrakları önünde tokalaşıp gazetecilere poz verdiler. Daha sonra baş başa görüşmeye geçen iki lider, heyetlerarası görüşmelere başkanlık edecek ve ortak bir basın toplantısı düzenleyecekler.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman mevkidaşı onuruna akşam yemeği verecek.

Tören sırasında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.