Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin açılacağı tarih belli oldu!

Türkiye'nin aşı üretim kapasitesini güçlendirmek amacıyla başlatılan önemli bir adım olan Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin inşaatı hızla ilerliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 50 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek merkezin ilk etabının tamamlanarak, yıl sonuna kadar açılmasının planlandığını duyurdu.

Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin açılacağı tarih belli oldu!
Yayınlanma:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Sağlık Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen merkezin inşaatının önemli bir aşamaya geldiğini belirtti. Ankara Esenboğa Havalimanı yakınlarında yer alacak olan merkez, aşı ve biyoteknolojik ürünlerin AR-GE ve üretim faaliyetlerini yürütecek.

YAKINDA AÇILACAK

İnşaatın üç aşamada ilerlediğini vurgulayan Bakan Koca, ilk etabın hizmete alınmasıyla birlikte bazı araştırma ve üretim laboratuvarlarının faaliyete geçeceğini ifade etti. İkinci etapta aşı üretim tesislerinin devreye alınacağını belirten Bakan Koca, üçüncü etapta ise cihazların montajı ve ruhsatlandırma süreçlerinin tamamlanacağını bildirdi.

Bakan Koca, merkezin faaliyete geçmesiyle birlikte Türkiye'nin aşı alanındaki dışa bağımlılığını azaltmayı hedeflediklerini vurguladı. Özellikle çocukluk çağı bağışıklama programındaki kritik aşıların teknoloji transferiyle Türkiye'de üretilmesinin planlandığını kaydeden Bakan Koca, merkezin 2028'den itibaren ülkenin bağışıklama programındaki aşıların yüzde 86'sının üretimini gerçekleştirmesinin hedeflendiğini belirtti.

Türkiye'nin "aşı üretim üssü" olma yolundaki bu önemli adım, ülkenin sağlık alanındaki yerli ve milli üretim kapasitesini artırarak, ulusal bağımsızlığını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.