Mesut Kocagöz kimdir? Teleferik faciasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz neden tutuklandı?

Mesut Kocagöz'ün kariyeri ve teleferik kazasıyla ilgili tutuklanmasıyla ilgili detaylar dikkat çekici. Kocagöz'ün iş geçmişi, siyasi kariyeri ve teleferik faciasındaki rolü hakkında bilgileri araştıran vatandaşlar Mesut Kocagöz kimdir ve Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz neden tutuklandı? Sorularını sıklıkla soruyor.

Mesut Kocagöz kimdir? Teleferik faciasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz neden tutuklandı?
Yayınlanma:

Mesut Kocagöz, Türk siyasetçi ve iş insanıdır. 1968 yılında Antalya'da doğan Kocagöz, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri bölümünden mezun oldu. Kariyerine mali müşavirlik ve kamuoyu araştırmacılığı gibi alanlarda başlayan Kocagöz, daha sonra çeşitli şirketlerde danışmanlık ve CEO pozisyonlarında görev aldı.

Siyasi kariyerine ise Kepez Belediyesi'nde başkan yardımcılığı göreviyle adım atan Kocagöz, daha sonra Kepez Belediye Meclis Üyeliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği ve Denetim Komisyonu Başkanlığı gibi görevleri de üstlendi. 2024 yerel seçimlerinde Kepez Belediye Başkanı seçilen Kocagöz, mazbatasını aldıktan kısa süre sonra tutuklanmış oldu.

Ancak Kocagöz'ün adı, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik faciasıyla ilişkilendirildi. 12 Nisan günü Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki bir kabinin düşmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybetmesi ve 17 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bu olayın ardından Kocagöz ve diğer bazı yetkililer gözaltına alındı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Kocagöz ve 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mesut Kocagöz’ün tutuklanması CHP Genel Başkanı Özgür Özel de dahil çok sayıda kişinin tepkisini çekerken Gazeteci Barış Yarkadaş, Kocagöz’ün 2023 yılının sonunda teleferiğin bağlı olduğu ANET’ten istifa ettiğini ve teleferiğin Kocagöz’ün istifasının ardından 3 kez denetimden geçtiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.