Murat Karayalçın'dan Özgür Özel'e "müzakere" desteği

Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı ile yapacağı görüşmeye destek verdi.

Murat Karayalçın'dan Özgür Özel'e "müzakere" desteği
Yayınlanma:

CHP lideri Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek hafta bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşme henüz yapılmadan görüşmeyle ilgili çok sayıda yorum ve görüş ortaya atıldı. CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepki gösterdiği görüşmeye Murat Karayalçın'dan destek geldi.

Karayalçın, görüşmenin önemine dikkat çekerek şu noktalara vurgu yaptı:

CHP’li Belediyelerin Devraldığı Borçlar: AKP'li belediyelerden devralınan borçlar, özellikle SGK ve Maliye'ye olan vergi borçlarıyla CHP'li belediyeler için büyük bir sorun haline geldi. Bu borçların hızla tahsil edilmesi ihtimali gündemde. Ancak bu sürecin halk hizmeti anlayışından ayrı tutulması gerektiği üzerinde duruldu.

Hazine Garantisi İhtiyacı: CHP'li belediyelerin projelerinin finansmanı için dünya genelinde uygun kredi koşulları bulunabiliyor ancak bu kredilerin temini için Hazine'nin garanti vermesi gerekiyor. Bu talep iletilmeli.

Kentsel Dönüşüm ve İşbirliği: Türkiye'deki deprem riski taşıyan bölgelerde kentsel dönüşüm için merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında işbirliği zorunluluğu bulunuyor. Bu süreçte parti ayrımı gözetilmemeli ve insan hayatı öncelikli olmalı.

Anayasal Süreç ve Devlet Aklı: Anayasa yapım sürecinde karşılıklı diyalog ve geniş katılım önem taşıyor. Uyulmayan Anayasa ve uluslararası mahkeme kararlarına dikkat çekilerek, ortak bir devlet aklı oluşturulmalı ve bu sürecin partiler üstü bir yaklaşımla yürütülmesi gerektiği vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.