Sıcaklıklar düşüyor: İç Anadolu'da kuvvetli rüzgar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde hava durumu dikkat çekici değişikliklere gebe. İç Anadolu bölgesinde Ankara çevrelerinde kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Sıcaklıklar düşüyor: İç Anadolu'da kuvvetli rüzgar uyarısı!
Yayınlanma:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ve bazı diğer bölgelerde sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Antalya, Osmaniye, Hatay, Samsun, Tokat, Erzurum, Sivas, Adana, Kahramanmaraş, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da yerel olarak şiddetli yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar olabilir.

YAĞIŞ UYARISI

Bu durumda vatandaşlar, ani su baskınları, yıldırım, sel, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır. Özellikle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın iç kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışların beklendiği vurgulanıyor. Bununla birlikte, hava sıcaklıklarında batı kesimlerde hafif bir düşüş öngörülürken, diğer bölgelerde belirgin bir değişiklik beklenmiyor. Genel olarak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar devam edecek.

KUVVETLİ RÜZGAR

Ayrıca, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli rüzgarlar ve kısa süreli fırtınalar bekleniyor. Bu durumda, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların bu hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.