Tarlasını sürerken altın küpü buldu!

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Saçaklı Mahallesi’nde bir çiftçi, zeytin bahçesini çapalarken traktörünün pulluğuna içi Bizans dönemine ait sikkelerle dolu bir küp takıldığını keşfetti.

Tarlasını sürerken altın küpü buldu!
Yayınlanma:

İsmet Kaya’nın traktörünün pulluğuna takılan küpü fark etmesi üzerine içeriğini kontrol ettiğinde, altın sikkelerin çevreye yayıldığını gördü. Durumu hemen yetkililere bildiren Kaya’ya, bölgeye kolluk kuvvetleri ile müze müdürlüğü görevlileri sevk edildi. Yapılan kontroller sonucunda, 22 adet Bizans dönemine ait altın sikke bulunduğu tespit edildi.

altin.jpg

Sikkeler, müze müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı.

İsmet Kaya, traktörüyle zeytin bahçesini sürerken içi altın sikkelerle dolu bir küp bulduğunu ve 22 adet Bizans dönemine ait altın sikke çıktığını belirtti. Sikkeleri devlete teslim ettiğini söyleyen Kaya, olayın ardından telefonunun sürekli çaldığını ve bazıları teslim etmesini övdüğünü, bazılarının ise satması gerektiğini söylediğini dile getirdi. Kaya, bulunan sikkelere tarihin ortaya çıkması için devlete teslim ettiklerini vurguladı ve Saçaklı Mahallesi'nin tarihi açıdan zengin olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.