Ankara'nın en çok ziyaret edilen müzesi

Ankara'nın tarihî zenginliğini keşfetmek isteyenler için vazgeçilmez bir durak olan Ulucanlar Müzesi, şehrin en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olarak öne çıkıyor. Ulucanlar Cezaevi'nin kapatılmasından sonra restore edilen bina, Türkiye’nin siyasi tarihinin yansıtıldığı örneği olmayan bir müze haline getirildi.

Ankara'nın en çok ziyaret edilen müzesi
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ulucanlar Cezaevi, Türkiye'nin ilk hapishanesi olarak 1925 yılında inşa edildi. Tarihi boyunca birçok önemli olayın yaşandığı yer oldu. İlk idamlarından, siyasi figürlerin tutuklanmasına kadar pek çok önemli olaya şahitlik etti. Cezaevi, 2006 yılında kapatıldıktan sonra, Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müze ve kültür sanat merkezi haline getirildi.

Cezaevinde; 68 kuşağının Türkiye’deki önemli isimlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf aslan, Hüseyin İnan, Cüneyt Arcayürek, Mahmut Alınak, Fakir Baykurt, Hatip Dicle, Orhan Doğan, Bülent Ecevit, Yılmaz Güney, Nâzım Hikmet, Yaşar Kemal, Yavuz Öbekci, Selim Sadak, Sırrı Sakık, Kemal Tahir, Metin Toker, Muhsin Yazıcıoğlu ve Leyla Zana gibi çok sayıda ünlü tutuklu ve mahkûm kaldı..

adsiz-tasarim-2024-04-18t101508-605.jpg

BİRÇOK KEZ FİLM VE DİZİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Her yıl yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği müze birçok film ve diziye ilham oldu işte o dizi ve filmler:

Yönetmenliğini Tunç Başaran’ın yaptığı Uçurtmayı Vurmasınlar filmi 1989 yılında bu cezaevinde çekildi. Yılmaz Güney'in Duvar filminin ilham kaynağı oldu. 2009 yılında yayınlanan Ezel dizisinin cezaevi sahneleri burada çekildi.

adsiz-tasarim-2024-04-18t102613-083.jpg

ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ'NE NASIL GİDİLİR?

Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne ulaşım oldukça kolay. Ankaray metro hattını kullanarak veya EGO otobüsleriyle rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu tarihi mekân, ziyaretçilerini Türkiye'nin yakın tarihinde unutulmaz bir yolculuğa davet ediyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.