Ankaragücü'nün kupa serüvenini ve final şansını gazeteci Erkan Tiryaki anlattı

Anadolu Ajansı (AA) Spor Muhabiri Erkan Tiryaki, Ankaragücü’nün Ziraat Türkiye Kupası serüvenini anadolugazete.com.tr’ye değerlendirdi... Tiryaki, ilk maçın ilk yarısındaki futbolun rövanş için önemine dikkat çekti.

Ankaragücü'nün kupa serüvenini ve final şansını gazeteci Erkan Tiryaki anlattı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Anadolu Ajansı Spor Muhabiri Erkan Tiryaki, Ankaragücü'nün Türkiye Kupası'ndaki performansını ve beklentileri değerlendirdi.

“KUPA BEYİ ANKARAGÜCÜ”

Erkan Tiryaki, “Ankaragücü 'Kupa Beyi' olarak bilinir. Daha önce Türkiye'de iki kere bu kupayı aldı ama uzun yıllardır final hasreti var. 33 yıldır finale kalamıyor. Geçen yıl finalin kapısından dönmüşlerdi. Ankara futbolunun ihtiyacı olan bir başarı. Gençlerbirliği de kupada başarılara alışık bir Ankara Kulübü. Ankaragücü de öyle ama uzun yıllardır Ankara'ya bir Türkiye Kupası gelmiyor. 2 yıldır Ankaragücü çok yaklaştı. Geçen yıl çok şanssız bir şekilde uzatmalarda Başakşehir’e elenmiş final şansını kaçırmıştı. Finale kalabilmek için artık İstanbul'da Beşiktaş'ı yenmesi lazım. Tek maçlı eleme sistemine döndü bu eşleşme. Orada kazanan takım adını finale yazdıracak” dedi.

Tiryaki, Ankaragücü'nün Beşiktaş karşısındaki performansıyla ilgili şunları söyledi: “İlk yarıdaki futbol bize umut verdi. Açıkçası iki, üç farklı galibiyetle İstanbul'a gidebilirdi Ankaragücü ama bitiricilik noktasında çok büyük sıkıntılar yaşadı. İstanbul'da tabii atmosfer daha farklı olacaktır.”

33 YIL SONRA DA İLK KEZ BİR FİNAL OLUR

Anadolu Ajansı Spor Muhabiri Erkan Tiryaki, 7 Mayıs Salı günü yapılacak olan yarı final ikinci maçıyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

“İstanbul'da atmosfer daha farklı olacaktır. Beşiktaş'ın bu sezon taraftarını tek mutlu edebileceği nokta kupayı almak başka bir iddiası yok. Ligi de büyük ihtimalle ilk dörtte bitirecekler ama kupayı alarak en azından taraftarını mutlu edip Avrupa Ligi'ne gitmek istiyorlar. Ankaragücü elbette Beşiktaş'ı yenecek güce sahip. Belki berabere bitip penaltılara da gidebilir maç. Başkent ekibi açısından handikaplardan birisi de Beşiktaş artık tam kadro olacak, sakatları iyileşti. Zorlu bir rövanş olacak. Ankaragücü ilk maçın ilk yarısındaki futbolunu maçın geneline yararsa turu geçebilir diye düşünüyorum. 33 yıl sonra da ilk final Ankara iyi önemli olur.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.