104 hayatın anısına: 10 Ekim Annelerin Çığlığı Anıtı Ankara'da açıldı!

Ankara Tren Garı terör saldırısının 9. yılında hayatını kaybedenler anısına bir anıt dikildi. Olayın yaşandığı meydana yerleştirilen anıt, saldırıda hayatını kaybedenleri anmak amacıyla simgesel bir önem taşıyor. Ankara Tren Garı terör saldırısının 9. yılı anma törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

104 hayatın anısına: 10 Ekim Annelerin Çığlığı Anıtı Ankara'da açıldı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

10 Ekim 2015'te IŞİD tarafından gerçekleştirilen Ankara Tren Garı terör saldırısında hayatını kaybeden 104 kişi için, "10 Ekim Annelerin Çığlığı Anıtı" adıyla bir anıt dikildi. Anıtın açılış törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş katıldı. Törende, saldırının anısını yaşatmak ve hayatını kaybedenleri anmak amacıyla bir araya gelindi.

ozgur.jpg

“EYLEMİ YAPANLAR TANIDIKTI”

''Yıllardır beklenen bu anıtın açılışını yapmak için burada bulunuyoruz. Beni en çok derinden yaralayan en travmatize eden 10 Ekim Gar katliamıdır. Ailelerle birlikte 3 gün geçirdik. Birileri huzur bulmaya gelirken diğeri ortalığı karıştırmaya gelmiş. Ankara ve Türkiye'de çok sayıda eylemlerin gerçekleşmesindeki suçlular tanıdık birisiydi.”

10 EKİM’DE SALDIRININ ÖNÜ AÇILDI

Olayın nasıl olduğunu anlatan Özel, şu ifadeleri kullandı:

“O geceyi anlatan herkes Ankara’ya gelmek için öyle güvenlik ortamı olur ki GBT bakarlar, sürekli kimlik kontrolü yaparlar. Bu yüzden otobüsleri erken çıkardılar, hiçbir engel olmadı o gün. Önünü açtılar. Bu saldırı aydınlandığında çok şey aydınlanacak. Suçlulara müebbet veriyorlar, bazılarını ise bırakıyorlar, bunun ne önemi var? Bu eylemi kim yaptırdı, bundan kim istifade etti, elbet bir gün ona bakacağız. Biz kötülüğü hissederek yeneceğiz. Yarın yas günü. Bu yüzden acılarını diri tutan ailelere ve burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

mansur2.jpg

“BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN TEK YÜREĞİZ”

10 Ekim Annelerin Çığlığı Anıt açılışında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ise şu şekilde konuştu: “10 Ekim tarihinde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak üzerine burada bulunuyoruz. Yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Ankara’nın her yerinde terör olayları vardı. Bu yüzden geçmişte yaşanan saldırıların anısını yaşatan ve hayatını kaybedenlerin simgesidir burası. Barış ve kardeşlik için tek yürek olduğumuzu vurguluyorum. Hep birlikte bu anıtın açılmasının gururunu yaşıyoruz.”

yavas.jpg

“TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI DURUŞUMUZ BELLİ”

Terör örgütüne karşı duruşlarının net olduğunu bildiren Yavaş, “Terör örgütüne karşı duruşumuz belli. Tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. Bu zamana kadar yaptıkları kötülükler onlara hiçbir şey kazandırmadı. Hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Acılarınıza karşı duracağız ve barış için devam edeceğiz.” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.