2021 yılında ihalesi açılmıştı: Çıkrıkçılar Yokuşu'nda tadilat muamması sürüyor

Çıkrıkçılar esnafı, 2021 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi açılan “Çıkrıkçılar Yokuşu Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım” projesi kapsamında herhangi bir çalışmanın yürütülmediğini belirterek, son gelişmeleri anadolugazete.com.tr'ye aktardı.

2021 yılında ihalesi açılmıştı: Çıkrıkçılar Yokuşu'nda tadilat muamması sürüyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Çıkrıkçılar Yokuşu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığınca 2021 yılında açılan “Çıkrıkçılar Yokuşu Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım” ihalesiyle alt yapı ve dış cephe yenilemesine tabi tutulacaktı.

anadolugazete.com.tr, 27 Eylül 2023 tarihinde Çıkrıkçılar esnafı ile gerçekleştirdiği görüşmede proje yapımı adına herhangi bir eylemin gerçekleştirilmediğini, Büyükşehir Belediyesinin mülk sahibi esnaf ile tekrardan bir araya geleceğini yazmıştı. Proje için yeniden yapılan araştırmada, ABB ile herhangi bir görüşmenin gerçekleştirilmediği ve projede bir hareketliliğin olmadığı öğrenildi.

Proje kapsamında belediye yetkilileriyle ilk kez Hacı Bayram Kültür Merkezi'nde bir araya gelen bölge esnafı, "Dış cephe maliyeti belediye tarafından karşılanacak ancak alt yapı masrafını mülk sahibi ödeyecek. Ancak bu maliyetin ne kadar olduğunu bile bilmiyoruz." ifadeleriyle endişelerini dile getirmişti.

untitled-1-003.jpg

"BU PROJE BURANIN RENKLİLİĞİNİ KAYBETTİRİR"

Proje hakkında son gelişmeleri anadolugazete.com.tr ile paylaşan bölge esnafı, "Anafartalar'da çalışmalar başladı ancak burada bir yenilik yok. Çıkrıkçılar Yokuşu'nda yapılması planlanan tek tip tabela çalışmasının eski Ankara ile bir ilgisi yok. Bu proje, buranın renkliliğini kaybettirir." dedi.

untitled-1-002.jpg

Öte yandan esnaf, Çıkrıkçılar Yokuşu'nun en büyük sorunlarından birisinin asfalt olduğunu dile getirerek, "Bu sorunlar kurumlar arası iş birliği olmadan çözülemiyor. Mağdur olan esnaf ve vatandaş oluyor. Yine, üstünün açık olması da bizler için büyük problem. Yağmurda, sıcakta ayrı ayrı sorunlar oluşuyor." ifadelerini kullandı.

"MASRAFI ESNAFA YÜKLEMEK ÇOK YANLIŞ"

Bölgede 3 nesildir işletmecilik yapan Melih Budaker ise "Buranın en büyük sıkıntısı otoparkın olmaması. Bu yokuş trafiğe kapatılmalı. Ulus'un yenilenmesini istiyoruz. Bölgenin güvenliği artırılmalı. Akşam saat 7'den sonra burada kimse kalmıyor. Hamamönü gibi cezbedici bir hale getirilmeli." diye konuştu.

161991.jpg

Çıkrıkçılar Yokuşu'nu her seferinde sel bastığını dile getiren Budaker, "Kanalizasyon kaldırmıyor. Yağmur yağınca buradaki esnafın alt katlarına su basıyor. Yenileme projesinde alt yapı maliyetlerini mülk sahibi ödeyecek. Buradaki masrafı esnafa yüklemek çok yanlış. Çalışma ile ilgili de herhangi bir gelişme yok." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.